Hoppa till sidans innehåll

Spelmässigt nöjda trots missad semifinal i Vrigstad

22 JAN 2017 16:17
Nässjö FF besegrade Malmbäck för första gången i futsal i år med 2-0 i en av två slutspelsgrupper i Vrigstads Värdshus Cup som avgjordes i dag.
  • Uppdaterad: 22 JAN 2017 16:17

1-1 i första matchen mot Waggeryd och förlust 2-3, efter ledning 2-1, mot Hvetlanda GIF gjorde att NFF bara blev trea i gruppen och utslaget innan semifinalrundan.

- Jag tycker vi gör en riktigt bra slutspelsrunda i dag och spelmässigt är vi bättre i alla tre matcherna. Nöjda med spelet kan vi vara, men inte med resultaten. Vi skulle slaget Hvetlanda GIF efter ledning med bådde 1-0 och 2-1. Då hade vi förstås varit vidare med bred marginal till semfinalen, säger NFF-lagledaren Pelle Finnman sedan han fått se Waggeryd besegra Hvetlanda GIF i den sista matchen i slutspelsgrupp 1. 

Nässjö gick vidare som en av de två bästa tvåorna i de totalt sex grupperna som spelades under fredagen och lördagen.

Ingen hjälp från Hvetlanda GIF

Hvetlanda GIF var NFF:s hopp att de skulle vinna för att Nässjö FF skulle nå semfinalen, dit GIF redan var klara innan mötet mot Waggeryd. Nu vann Waggeryd med 3-1 och Nässjö fick åka hem.

Nässjö som inledde med att spela 1-1 mot Waggeryd efter mål av Alexander Jonsson. Hvetlanda GIF hade då i den första slutspelsmatchen slagit Malmbäck med 3-1. Malmbäck fick stryk alla sina tre matcher eftersom också Waggeryd vann mot dem med 1-0. 

I förlustmatchen mot Hvetlanda gjorde Dusan Kenic och Daniel Apruco Nässjös mål. I sista matchen mot Malmbäck var NFF:s målgörare Alex Almström och Quendrim Laci.

Laddar om för kommunmästerskap

- Det är små marginaler som gör att vi inte när semifinalen den här gången. Vi har inte samma flyt som senast vi var med här för två år sedan och vann cupen. Nu får vi satsa hårt på den allra sista cupen inomhus nästa lördag i Nässjö då kommunmästerskapet avgörs i Sporthallen med Solberga Gif som arrangör. Den vill vi förstås gärna vinna, menade Finnman.

Nässjö har ändå vunnit en av de  tre cuperna i futsal, Champions Cup i Vetlanda, Hyvelcupen i Bodafors och Vrigstads Värdshus Cup så här långt, när NFF förra helgen blev mästare i Bodafors.

Aneby mästare i Vrigstad

Till den andra slutspelsgruppen i Vrigstad hade Waggeryd 2, Aneby 1, Vrigstad 3 och Sävsjö FF kvalificerat sig. Inför den sista omgången stod alla lagen på tre poäng. Waggeryd slog då Sävsjö med 2-0 och Aneby slog Vrigstad med 1-0.

Semifinalerna blev då ett lokalderby mellan Waggeryds IK 1 mot Waggeryds IK 2. Hvetlanda GIF ställdes mot Aneby SK. Waggeryd 2 vann lokalderbyt med 3-2 efter förlängning/straffar och Aneby besegrade Hvetlanda GIF med 2-0.

Tredjeprismatchen kom att handla om lagen som slog ut Nässjö FF i slutspelsgruppen, där Waggeryd 1 åter slog Hvetlanda GIF med 3-1. 

Finalen blev en jämn historia där Aneby vann med 4-3 mot Waggeryd 2 efter förlängning/straffar.

Thomas Holmqvist

 

Lite biler från Cupen

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info