Hoppa till sidans innehåll

Stabil NFF-seger i träningsmatch mot lag från skärgårdsserie

23 MAR 2018 21:36
Jodå, ni läste rätt, när Nässjös herrar på fredagen träningsspelade stod det ett lag från västkusten på andra sidan mittlinjen, det vill säga ett lag från skärgårdsserien. Nässjö gjorde en stabil insats och kunde avgå med seger, 4-0.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2018 22:30

Nässjö FF kom till start med en ny startelva jämfört med tidigare matcher, nu fanns till exempel Tobias Svensson, som varit borta ett flertal veckor på grund av skada, med från start.

Inför ett ganska stort antal nyfikna Nässjö-anhängare i klart men så småningom kyligt väder var det i första halvlek bara ett lag på plan. Philip Adamsson i Nässjökassen hade sannerligen inte mycket att syssla med, utan kunde mest stå och titta på ett skönspelande hemmalag, som verkligen rullade boll. 1-0 till hemmalaget kom tidigt, comebackande Tobias Svensson fick ett bra läge mitt framför mål i höjd med straffområdes linjen, och då visade han ingen pardon, utan satte distinkt bollen lågt vid stolpen. 2-0 kom efter 23 spelade, efter att Dan Danneman varit sista NFF-spelare på bollen. 

ä

Dan Danneman, för dagen kapten, hade pigga ben på sin kant den första halvleken han spelade. Under dessa minuter hann han med att göra 2-0, i matchminut 23. Eller var det självmål?? Hur som helst ersattes han i andra halvlek av Tim Karlsson.

- Kul att vi verkligen får till det vi tränat på, säger en nöjd Ninos Töre efter matchen. - Vi vet inte riktigt vad motståndet höll för klass, men oavsett det gör vi en hel del bra saker, fortsätter Töre, som var extra nöjd med första halvleks ytterbackar. - Daniel Aprodu och Bojan Kakas, kanske inte helt vana vid dessa platser, gör bra ifrån sig på kanterna, och de vågar trycka på framåt så som vår gameplan är, och då blir vi ju vassa framåt, menar Töre efter matchen.

Andra halvlek startade lite långsammare, Nässjö gjorde två byten, Tobias Svensson och Dan Danneman ut, Tim Karlsson och testspelaren Petrus Kocadag gjorde entré. I och med det aningen långsammare tempot, tilläts så  Lerum komma upp en aning i banan. De skapade någon halvchans och någon hörna, men Nässjöförsvaret med hjälp av Phille i målet höll tätt denna afton.Nyss nämnde testspelaren Kocadag hittade rätt dubbelt, 3-0 och 4-0 kom båda från hans fötter, intressant!

l

Petrus Kocadag, på test ifrån Örebro/Syrianska IF, pigg spelare med gott om energi. Tvåmålsskytt dessutom. 

Om än lite mindre dominant, så var det även det blåklädda hemmalaget som styrde händelseförloppet även i andra halvlek på Vallens gröna plastmatta. Totalt sett en rättvis seger för Nässjö FF, och siffrorna 4-0 speglade nog matchen ganska väl.

"Skärgårdsserie" undrar ni? Jo, inhoppande Pontus Göth har visat sig vara expert på detta område. Han visade härom dagen upp oanade kunskaper om just lag uppvuxna på saltvatten, ett ämne som NFF-redaktionen med tanke på dagens motstånd inte kunde låta bli att nämna. 

Nu följer en helg i Vrigstad, med träning och diverse aktiviteter för hela Herrgruppen, något som kommer göra nytta för gruppens energi framöver. Lycka till med denna säger vi, och ser fram emot damernas match på söndag i Hyundai Cup.

Matchbilder hittar ni under Senior - Sport Herr - Matchbilder 2018 eller klicka här

Trevlig helg!

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info