Hoppa till sidans innehåll

Stark match av Nässjö FF som slog division 2-lag

18 MAR 2017 21:05
  • Skapad: 18 MAR 2017 21:05

Att besegra ett lag från division 2 är förstås alltid en fjäder i hatten för ett lag i trean. Nässjö FF gjorde det i dag i Huskvarna på konstgräs när Tenhult slogs tillbaka med 2-1 (1-1).

Det var en ganska jämn match men där Nässjö hade mer boll och spelade med stort tålamod.

- Vi skapade också fler klara målchanser än Tenhult, speciellt i den andra halvleken sedan vi rullat bollen bra inom laget. Det var en ganska tuff match där båda lagen visade att de ville vinna den här "derbymatchen", säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Tenhult tog ledningen i mitten av den första halvleken efter några individuella misstag hos NFF som gjorde  att Tenhultsspelaren kom helt ensam med Anel Bobar i Nässjös mål som var helt chanslös.

Kvittering på frispark

I slutskedet av den första halvleken kom välförtjänt Nässjös kvittering på en välplacerad frispark av Dan Danneman som mycket snyggt slog den över Tenhults mur och välplacerat utan chans för målvakten.

- Vi gjorde en hel del byten till andra halvlek utan att det för den skull blev sämre. Våra mittbackar Viktor Rosenkvist och Bojan Kakas spelade hela tiden. Båda var riktigt bra.Men jag är nöjd med hela lagets spel. Vi spelade väldigt organiserat i dag påpekar Dejan.

Segermålet i den andra halvleken gjorde Tobias Svensson på et jätteskott från 25 meter. Efter det målet fanns ytterligare chanser för NFF att öka på sin ledning.

- Att slå ett division 2-lag stärker oss inför fortsättningen. Tempot var ganska högt och vi hängde med bra i det. Vår seger tycker jag är mycket rättvis, sa Dejan.

Träningsläger i Karlshamn

På torsdag åker Nässjö på träningsläger till Karlshamn. Redan på kvällen är det dags för match mot Karlshamn som hör hemma i trean. På lördag blir det match mot division 2-laget Räppe och på söndag väntar division 5-laget Växjö Norra.

- Vi har med många spelare på det här lägret och alla ska spela. Jag räknar med 22 spelare som åker med. Det här lägret ska svetsa samma  oss.

Efter lägret sedan väntar träningsmatcher mot division 2-laget Vimmerby, division 1-laget Oskarshamn och division 4-laget Gullringen.i genrepet  inför seriepremiären mot Högsby borta den 17 april.

Träningsmatcherna har Nässjö FF valt med omsorg i år med motstånd från många olika divisioner.

Mål Nässjö: Dan Danneman, Tobias Svensson.

Thomas Holmqvist

 

Skribent: Stefan Stenebrand
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info