Hoppa till sidans innehåll

Stark match av Nässjö men ändå uddamålsförlust mot topplaget

24 SEP 2016 18:12
Nässjö föll med 0-1 (0-1) mot redan klara seriesegrarna Assyriska Turabdin i eftermiddag i Jönköping och står inför det faktumet att sista matchen hemma mot Högsby måste förmodligen vinnas för att slippa negativt kval.
  • Skapad: 24 SEP 2016 18:12

Nässjös lagkapten Tobias Svensson gratulerar Assyriska till seriesegern innan avspark.

Nässjö åkte till Jönköping med ett ”stukat” lag men gjorde en riktigt bra insats.

- Det måste jag påstå. Vi hade varit värda poäng. Här saknar vi spelare som Milos Mladenovic, Vladan Bredari, plus en Dan Danneman som varit sjuk hela veckan och bara kunde spela i en halvlek, Men vi gör en taktiskt riktigt bra match ändå och killarna kämpar hela vägen. Många unga spelare tar chansen nu. Jag är optimist inför sista matchen mot Högsby som vi nu måste vinna. Vi tar med oss att vi gjort två bra matcher i rad mot topplag, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

DanDanneman som legat sjuk spelade bara i en halvlek.

Missat friläge och ribbträff

Segermålet för Assyriska kom nästan halvvägs in i första halvleken och var oturigt för Nässjö. Egentligen skulle målvakten Erik Dunåker greppa bollen men han missade lite och den studsade i brösten och tog sedan på hemmaspelarens knä och in i mål.

- Det är små marginaler som gör att vi inte får poäng. Vår Tobias Svensson är ensam igenom med en knapp kvart kvar. Dusan Kenic träffar ribban med en frispark och Jimmy Erixon har ett kanonskott som deras målvakt gör en jätteräddning på.

Tobias Svensson hade en jättechans att kvittera i andra halvlek

Inte bra att Derby vann

Nässjö visste efter första halvlek att Derby hade vunnit mot Hjulsbro och då var uppe på samma poäng som Nässjö, men med betydligt sämre målskillnad för östgötarna. 

Hjulsbro är fortfarande också efter Nässjö, men bara ett futtigt mål sämre. Både Derby och Hjulsbro möter lag som Malmslätt och Boren, vilka båda två redan åkt ur. 

Nässjö har en tuffare uppgift mot ett Högsby som spelar för andraplats och kval uppåt. De behöver en poäng i Nässjö. En poäng för Nässjö lär knappast räcka.

- Det blir förstås en riktig het publikmatch för många, en cupmatch om man så vill. Klarar vi nytt kontrakt genom en seger mot Högsby spelare jag gärna Myresjö samtidigt till kval, om de själva kan slå Assyriska hemma, säger Dejan.

Myresjö/Vetlanda som tidigt i matchen i Linköping hade ledning med hela 4-0 för att sedan vinna med 4-1. Myresjö/Vetlanda har sannerligen visat upp en strålande obesegrad höstform och vore förstås värd en kvalbiljett nu. Frågan är om Nässjö kan hjälpa till med det?

Kuddby gick förbi

Kuddby gick däremot förbi Nässjö i serien genom att besegra Malmslätt och avslutar med Boxholm hemma. 

Alla Nässjös spelare gjorde vad man kunde i Jönköping men flytet var inte riktigt med som så ofta för ett lag som det går illa för. Men nu finns inte mycket annat för Nässjö att be för än att avsluta starkt hemma på Skogsvallen mot Högsby. 

I våras i Högsby spelade lagen oavgjort.

- Det börjar redan kännas lite nervöst eftersom vi vet matchens värde. Men det är sådana här matcher som vi måste älska som fotbollsspelare. Vi kommer förstås ladda för den under hela veckan, påpekar Dejan.

Viktor stabil i försvaret

Viktor Rosenkvist var riktigt bra i Nässjös mittförsvar och Dejan tycker att alla hans spelare gjorde en stor kämpainsats. Inte minns de yngre spelarna som ficks chansen som Arsalan Duna, Antonio Crnoja, Qendrim Laci och Tim Karlsson.

Viktor Rosenkvist, (mitten) var bäst hos Nässjö där hela laget kämpade starkt i Jönköping men föll med 0-1

Milos Mladenovic och Vladan Brdaric är tillbaka till helgens match och en friskare Dan Danneman också förstås. Nu finns det inte rum för mer hedersamma förluster som i de två senaste mot Myresjö/Vetlanda och Assyriska. 

Säsongens sista match måste ge seger. Därefter kan framtiden diskuteras och redan har det faktiskt varit spelare och testat med Nässjö till kommande säsong. Bara det nu landar också i trean….

Mer bilder klicka här

Thomas Holmqvist

Skribent: Peter Jonsson
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info