Hoppa till sidans innehåll

Stor glädje i Nässjö FF efter viktig kämpavinst hemma i regnet

28 AUG 2016 21:27
Nässjö FF klarade den mentala pressen i måstematchen hemma mot Derby i kväll och vann med 3-1 (1-1), trots tidigt underläge efter tio minuter. Då knep alla hemmaspelare näven och gick upp direkt och kvitterade när Milos Mladenovic skickade in 1-1 upp
  • Skapad: 28 AUG 2016 21:27

-Klart att det var viktigt att utjämna så pass snabbt, bara minuten senare, så att vi knappast hade tid att fundera att nu ligger vi under igen, säger lagkapten Tobias Svensson efter matchen.

Tobias föregick verkligen med gott exempel direkt i första halvlek och sprang massor och vann bollar på mitten. Låg bakom många fina NFF-anfall som borde betytt ett ledningsmål, men istället kom kallduschen. Amerikanen Leone Cruz slog en misslyckad bakåtpassning som Derby-spelaren Emil Dagnäs snappade upp och gjorde ledningsmålet för östgötarna.

Men Linköpingslagets ledning höll alltså inte länge och Nässjö kunde rättvist kvittera snabbt.

Dusan ska komma på kanten

Inte minst Dusan Kenic drog upp flera anfall på sin kant som borde resulterat i fler hemmamål i första halvlek.

-Ingen hade väl protesterat om vi gjort 3-4 mål under första halvan av första halvlek, istället hamnar vi under ännu en gång. Men det är starkt att komma igen direkt och kvittera, tyckte Nässjös målvakt Erik Dunåker. Som också i första halvlek fick göra ett par riktigt vassa räddningar bland annat i halvlekens sista minut då han sträckte ut hela sin längd på ett bra skott och räddade bollen till hörna.

Gick förbi Derby i tabellen

I andra halvlek hade Nässjö flyt som fick 2-1 sedan Dusan Kenic skjutit och Derbys målvakt tappat in bollen över mållinjen. Dan Dannemans 3-1 var snyggare, på Dusans framspelning, när Danneman hittade rätt med ett välplacerat skott nära det bortre krysset och Nässjös så viktiga trepoängare var i hamn. Vilket betydde att Nässjö gick förbi Derby, på samma poäng, i serien och har tre poäng ner till Hjulsbro på negativ kvalplats.

Nässjö saknade båda sina ytterbackar i dag som var skadade, Jesper Frohm och Arsalan Duna. Det betydde att amerikanen Leone Cruz fick gå ner från mitten till en mittbacksplats vid sidan av Nässjös bäste spelare Viktor Rosenkvist.

Bojan Kakas fick spela ytterback och frågan är om han inte ska fortsätta med det och Cruz får fortsätta som mittback.

Det var långt ifrån Nässjös bästa match, men det plockades fram kamp den här gången att vilja vinna och spekla för varandra.

Inga avstängningar mot Boren

Jesper Frohm var på plats på matchen och avslöjade att han hoppas kunna spela igen mot jumbolaget Boren i Motala på fredag kväll.

Nässjö fick ett antal varningar, på Dan Danneman, Bojan Kakas, Vladan Brdaric och Viktor Rosenkvist. Ingen av dessa spelare är avstängda till fredagens match.

-Det var härligt att få vinna hemma nu igen eftersom det var så långt tillbaka som i juli senast vi vann på Skogsvallen mot Malmslätt. Kämpar vi så här för varandra nu mot Boren så har vi bra chans att ta en ny seger. Då avancerar uppåt mot topplagen. Visst är spelprogrammet efter Boren tufft. Nu brukar vi spela bättre mot de bästa lagen, menar Viktor Rosenkvist.

Ledigt från träningen

Viktor fick priset som bästa hemmaspelare. Tobias Svensson gjorde en bra första halvlek och drog med sig hela sitt lag.

Viktor Rosenkvist fick priset som bäste hemmaspelare, bakom amerikanen Leo Cruz som fick bilda mittbackspar idag med Rosenkvist

Erik Dunåker i målet gjorde några viktiga räddningar när det som bäst behövdes. Dusan Kenic glimtade också till och när Dusan Kenic får fritt spelrum att komma på kanten blir det ofta farligt för motståndarna.

-Nu kan jag andas en vecka till. Jag var verkligen orolig inför den här matchen. Vill ge en eloge till killarna som den här gången sannerligen kämpade för varandra, trots att självförtroendet fått sig en liten knäck i och med våra förluster i höst mot Hjulsbro, Tord och Kuddby. Nu låter jag killarna vila från måndagskvällens träning, det kan de behöva efter kämpainsatsen i dag, sa NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Mål, Nässjö: Milos Mladenovic, Dusan Kenic, Dan Danneman.

Derby: Emil Dagnäs.

Publik: 105 (i regnväder)

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info