Hoppa till sidans innehåll

Stor kämpainsats av NFF när det blev seger i toppmötet

23 SEP 2017 18:10
Nässjö FF har säkrat minst en kvalplats till tvåan när det blev seger i eftermiddag på Skogsvallens C-plan med 3-2 (2-0) mot Linköping efter en heroisk kämpamatch och en taktiskt sett hundraprocentig insats.
  • Skapad: 23 SEP 2017 18:10

SSamtidigt vann Myresjö/Vetlanda hemma mot Värnamo Södra med 2-1 och slaget står på höglandet nu mellan NFF och Myresjö/Vetlanda om serieguldet med en plats i tvåan nästa år. Nässjö åker  bort till Värnamo och Myresjö/Vetlanda till Högsby.

Milos stora revansch i höst   

Nässjös anfallare Milos Mladenovic hade en mycket tung vår där han brände mycket målchanser, men i höst har det lossnat rejält och han är nu uppe i tio  mål efter att i dag gjort både 1-0  när Pontus Göth hittade honom inne i straffområdet där Milos är mycket het nu. Så gjorde han även 3-1 i andra halvlek när han var rätt placerad framför Linköpings mål efter att bollen gått fram och tillbaka som i ett flipperspel.

Milos fick både brödpåsen från Princess Konditori som bästa hemmaspelare och ett extrapris med bilvårdsprodukter.

- Jag måste väl köpa mig en bil nu då, sa han och skrattade gott inne i omklädningsrummet efter matchen.

Milos erkänner att det var tufft i våras efter alla missade målchanser och ibland hamnade han till och med på bänken.

- Det sitter i huvudet på en målskytt när han inte längre lyckas leverera mål som alla kräver. Men i de fem sista matcherna som jag spelat har jag gjort mål i alla.

Milos är noga med att påpeka att serieguldet ännu inte där klart. Det gäller att vinna borta mot Värnamo också på söndag.

- Vi föll hemma mot dem med 3-4 och åker förstås dit oerhört revanschsuget och för att vinna serien förstås.

Kämpamål av Ramirez

Nässjö jobbade sig in i matchen efter att Linköping börjat bäst. Men när Christoper Ramirez kämpade till sig bollen när han störde ett uppspel hos Linköping och gjorde 2-0 så hade dirigentpinnen gått över till hemmalaget.

- Jag tycker vi kunde haft en större ledning i halvtid än 2-0. Men när de gjorde 1-2 halvvägs in i andra så blev vi ängsliga. Men vi behärskade situationen riktigt bra ändå, menade anfallaren Dan Danneman.

 

Dusan nära första målet

Milos 3-1 kändes förlösande när sexton minuter återstod.  I synnerhet som Nässjö skapade chanser att också göra 4-1. Det dramatiska slutet hade vi säkert sluppit om inte Dusan Kenic haft sådant oflyt när han sprang igenom och gjorde allt rätt när han slog bollen över utrusande målvakten hos östgötarna men fick se bollen ta i undersidan av ribban och ut. Dusan hade också en jättefrispark i början på andra halvlek som var sä nära att ge NFF 3-0. Men här gjorde Mohammed Mahammed en otrolig räddning vid stolpen och petade ut bollen till hörna.

- Jag får vänta på mitt första mål den här säsongen. Förhoppningsvis kanske det kommer i Värnamo till helgen.

Milos Mladenovic och Christopher Ramirez gjorde Nässjös mål mot Linköping idag

400 fick jubla på C-planen

I nittionde minuten reducerade Linköping till 2-3 och det blev ängsligt hos Nässjö igen förstås.

Den utmärkte Falköpingsdomaren Ulrik Hedfjärd hittade många tilläggsminuter, 6-7 någonstans. En boll som sträck ribban bakom Philip Adamsson i Nässjös mål var ändå det närmaste kvittering gästerna kom. Cirka 400 personer runt C-planen fick segerjubla över Nässjös seger, plus några bortasupportrar som deppade ihop med sina förtvivlade spelare hos bortalaget.

Linköping kan inte vinna serien längre, men kan gå till kval om resultaten går deras väg i den sista omgången.

Långt ifrån klart ännu 

Båda NFF-tränarna Dejan Prvulovic och Andreas Jonasson höll med om att det nog var årets bästa match med tanke på motståndet. Alla spelarna tog ut allt. Pontus Göth i första halvlek var helt strålande där han sprang loss på kanten och låg bakom många målchanser. Göth var också många gånger med i hemjobbet och stoppade gästernas anfall på kanten.

Inte konstigt att han tog slut en bit in i andra halvlek och fick byta.

- Rent taktiskt gör alla som vi sagt innan. Vi vinner rättvist efter ännu en väldigt stark försvarsinsats. Nu gäller det att göra en stor match också i avslutningen i Värnamo. Serieguldet är absolut inte klart, om nu någon trodde det, menade Dejan och Andreas.

- Vi ska kämpa lika bra på söndag i Värnamo. Inget kan säga annat än att vi har ett ganska bra läge med allt i egna händer. Det här är ju en jättematch vi gör när vi får flytta en så viktig match till en annan plan än den vi brukar spela på. Det är starkt gjort av oss, menade lagkapten och defensive mittfältaren Tobias Svensson.

Styrkebesked av NFF

På söndag kan Nässjö stå som seriesegrare, men det krävs säkert att höstens obesegrade svit förlängs med ytterligare en seger. Men med en het Milos Mladenovic så kan det här gå vägen till slut.

 I eftermiddag gav Nässjö tveklöst ett styrkebesked att man mycket väl kan bli den här seriens allra bästa lag efter sista omgången.

Mål, Nässjö: Milos Mladenovic 2, Christoper Ramirez

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info