Hoppa till sidans innehåll

Svår uppgift väntar Nässjö på bortaplan mot serietvåan

21 JUN 2016 20:48
Serietvåan Högsby har nu gjort mest mål i serien, 33 stycken på tio matcher. Ligger sju poäng före Nässjö inför torsdagskvällens match i Högsby.
  • Skapad: 21 JUN 2016 20:48

Nässjö som höll nollan senast mot Assyriska i en mållös match har släppt in exakt lika många mål som Högsby, 12, men gjort 19 mindre. 

Ska Nässjö i höst, med sju hemmamatcher av totalt elva, vara med i toppfighten om de två översta platserna får det nog inte bli förlust nere i Högsby för Nässjö FF. 

Sex mål senast från Högsby

Senast gjorde Högsby sex mål borta mot Boren. Högsby har inte förlorat någon match, men spelat fyra oavgjorda. De har kryssat hemma mot Assyriska, plus i de tre bortamatcherna mot Hjulsbro, Boxholm och Kuddby.

Kan Nässjö bli det första laget att besegra Högsby?

 

Bitter förlust i fjol

Från fjolårssäsongen har NFF bittra minnen från Högsby då Dejans lag föll i slutet på en straff efter att ha dominerat matchen stort och skapat massor av målchanser. 

Det borde finnas revanschbegär hos Nässjö FF den här gången när de nu åker till Högsby. Kämpainsatsen senast mot Assyriska var det sannerligen inget fel på och det får NFF ta med sig från förra matchen.

- Det är säkert den värsta av de förluster vi råkade ut för i fjol borta mot Högsby. Vi skulle ha vunnit matchen med flera mål och det var linjedomaren som gick in och tog en tveksam straff på Bojan Kakas som blev utvisad och avstängd. Sedan rasade det för oss i serien och vi kunde aldrig repa nytt mod att haka på i toppen mer och fick nöja oss med femteplats. Visst bör vi vara revanschsuget nu när vi åter spelar mot Högsby, säger lagkaptenen Tobias Svensson.

 

Lagkaptenen Tobias Svensson anser att matchen borta mot Högsby på torsdag kväll är en av säsongens viktigaste i det läge som NFF befinner sig i serien.

Milos är avstängd

Tobias håller med om att matchen mot Högsby är ännu viktigare än förra helgens hemmamatch mot Assyriska. Kanske rent av säsongens viktigaste i det läge av tabellen som NFF nu befinner sig nu.

De sju poäng som Nässjö har upp till Högsby kan bli fyra vid vinst eller tio vid förlust. 

Anfallaren Milos Mladenovic är avstängd. Dejan är lite hemlighetsfull med laguppställningen och säger att det kommer bli en hel del omändringar i laget från senast. De två mittbackarna Viktor Rosenkvist och Bojan Kakas är tillbaka. Det ger svängrum för amerikanen Juan Cruz, som fick spela mittback tillsammans med Jesper Frohm och är användbar på de flesta platser i laget. 

- Jag hoppas själv på att få spela i en mer central mittfältsposition med offensiva uppgifter. Tycker att jag kommer bort där ute på kanten, säger den löpstarke lagkaptenen i NFF.

 

Juan Cruz till höger firar tillsammans Tobias Svensson gjort efter att Nässjös lagkapten gjort mål mot Kuddby hemma. Cruz som spelade mittback senast när NFF fick 0-0 mot Assyriska. Men var spelar han i laget när de två mittbackarna nu är tillbaka?

Det andas positiva tongångar

Några skador fanns inte att rapportera om på kvällens träning och helt klart går Nässjö in med en positiv inställning mot serietvåan i vårens avslutning efter poängen mot seriens bästa lag Assyriska och vinst i derbyt borta mot Myresjö/Vetlanda i matchen innan.

- Allt kan hända ännu med en hel höst kvar med många hemmamatcher för vår del. Högsby är ett bra lag förstås och vi måste följa vår uppgjorda plan noga, precis som senast mot Assyriska, för att kunna rubba dem. Men det märks att killarna tror på sig själva nu och ser fram emot den här matchen med positiva tankar, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Börjar ingen med Malmslätt

Under hösten har Nässjö alltså sju hemmamatcher, med början mot Malmslätt söndagen den 24 juli. Sedan väntar på Skogsvallen Hjulsbro, Tord, Derby, AFK Linköping, Myresjö/Vetlanda och Högsby. 

På bortaplan möter NFF i höst Boxholm, Boren, Kuddby och Assyriska.

Matcherna i omgången: Malmslätt-Derby (onsdag), Hjulsbro-boren (torsdag), Högsby-Nässjö (torsdag), Boxholm-Kuddby (torsdag), AFK Linköping-Tord (söndag), Assyriska Turabdin-Myresjö/Vetlanda (måndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Peter Jonsson
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info