Hoppa till sidans innehåll

Tim gjorde mål när Nässjö FF uddamålsföll i Norrköping

20 AUG 2016 18:12
Ännu en gång hamnade Nässjö FF i underläge i början av en match denna säsong och i Norrköping mot Kuddby blev det mycket avgörande till slut.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2016 10:37

Nässjö föll med uddamålet, 1-2 (0-2) trots att det var nära kvittering i andra halvlek när orken tog slut i hemmalaget.

 - De tröttnade och orkade inte distansen ut när vår killar höjde sig minst 40 procent i den andra halvleken efter en tuff uppförsbacke i första då inte mycket stämde för oss, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Nässjö som saknade viktiga avstängda spelare som anfallaren Dan Danneman och mittfältaren Vladan Brdaric. Men till söndagens hemmamatch mot Derby har Nässjö inte någon spelare avstängd.

Sex raka för nykomlingen

Kuddby, som är nykomling i trean, har nu inte förlorat på de sex senaste matcherna. Nässjö gör en bra andra halvlek och är nära att vända på matchen efter att blott 16-årige Tim Karlsson  (Toppbilden) kommit in under mitten av andra halvlek då amerikanen Juan Cruz byttes ut. Tim hade inte varit inne mer än cirka fem minuter förrän han var påpassligt framme på en målvaktsretur sedan Milos Mladenovic fått till et riktigt bra skott som Kuddbys målvakt halvräddade.

- Vi hade några bra kvitteringschanser sedan också de sista tio minuterna när vi flyttade upp vår mittback Bojan Kakas för att försöka ta poäng. Men bollen rullar inte vår väg. Det finns ändå mycket bra att ta med sig från den andra halvleken, menade Dejan.

Första A-lagsmålet för Tim

NFF-tränaren som led med sina killar att de inte fick med sig poäng hem från Norrköping. Men det är inte ofta som NFF lyckats med det i denna östgötametropol under de senaste säsongerna i trean.

Alexander Herbertsson gjorde ett mycket bra jobb på mittfältet och i målet var Erik Dunåker oerhört bra. Speciellt i den första halvleken när han höll Nässjö kvar i matchen. Senast fick ju Erik sitta på avbytarbänken hemma mot Tord. Även unge Tim Karlsson han med och slå några fina passningar, utöver sitt första A-lagsmål någonsin.

Det är 21 poäng kvar att spela om med återstående sju matcher, där NFF har fem hemma och två borta kvar.

- Vi ger inte upp andraplatsen förrän det är klart att vi inte kan nå den, men samtidigt måste vi förstås se upp för strecket neråt.

Tre poäng ner till kvalstrecket

 Klart att Dejan känner lite oro nu med det negativa kvalstrecket. Nässjö ligger närmast över det nu och Hjulsbro på kvalplats tre poäng efter.  Hösten för Nässjö har ju inletts med tre förluster på fyra möjliga matcher.

Nässjö kom in som ett annat lag i den andra halvleken, men att åter hamna i ett snabbt underläge som så många gå gånger tidigare i år, blev mycket ödesdigert den här gången. 

Mot Derby hemma på söndag handlar det verkligen nu om en måstematch för Nässjö.

Mål, Nässjö:Tim Karlsson.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info