Hoppa till sidans innehåll

Tim och Aram är två inhoppare i NFF som glädjer sin tränare

08 AUG 2017 20:49
I de två första höstmatcherna mot Högsby och Motala har 17-årige Tim Karlsson (född 00) och 15-årige Aram Hussein (född 01) båda fått göra säsongsdebut i A-laget genom sina inhopp.
  • Skapad: 08 AUG 2017 20:49

Tim gjorde till och med mål i Motala och Aram var inte långt ifrån att avgöra vid ställningen 2-2.

- Det glädjer mig att ha dessa killar i nuläget som tar vara på sin chans när vi haft mycket skador och avstängningar. Där har Nässjös fotboll sannerligen talanger för framtiden, sa tränare Dejan Prvulovic under kvällens träning.

Tim gjorde fem inhopp i A-laget redan i fjol och gjorde då också mål på ett av dessa inhopp mot Malmslätt.

- Jag har rätt så bra statistisk med målen i A-laget. I fjol fick jag ofta hoppa in i slutet av matcherna men det blev ändå ett mål på dessa minuter. I Motala i söndags fick jag 32 minuters speltid och mot Högsby tio. En poäng var förstås  bättre än ingen men vi skulle ha vunnit klart där uppe i helgen, vi brände mängder av öppna chanser och träffade väl ribban inte mindre än tre gånger, säger Tim.

För Aram har det nu blivit spel i inte mindre än fyra NFF-gäng den här säsongen med sina inhopp i A-laget med fem minuter mot Högsby och 26 minuter i Motala.

- Jag fick också förstärka vårt pojklag -02 för lite sedan där de får ha två överåriga spelare. Normalt spelar jag också i vårt U-lag och J 18-lag. Med U-laget har vi chans att vinna serien med vi ligger i bottenregionen med vårt juniorlag eftersom vi möter äldre spelare där som är födda -99 och vi har bara spelare som är födda -00 och 01.

Både Tim och Aram hoppas de får vara kvar i A-laget resten av säsongen nu. Spelare har nämligen försvunnit till hösten som Alex Almström till Värnamo, Antonio Crnoja till Stensjön och Arsalan Duna till Malmbäck. Dessutom ser det i dag ut som både Alexander Jonsson och Alexander Herbertsson har så långvariga skador att säsongen kan vara över för båda.

Redo att ta emot Smedby på lördag, Tim Karlsson och Aram Hussein

Mot Smedby hemma på lördag lär både Tim och Aram i alla fall vara med i truppen.

- Det är väl troligt att vi får börja på bänken. Nu är ju vår amerikan Christoper Ramirez tillbaka igen efter sin avstängning.

- Han betyder mycket för vårt lag och jag tycker nog att han är vår säkraste målskytt i dagsläget och på alla de målchanser vi hade i Motala hade han troligen gjort något mål och vi hade vunnit. Men det får vi förstås aldrig veta. Helt klart är det två väldigt onödigt tappade poäng för oss, säger Dejan.

Tim går på fotbollsgymnasiet i Nässjö på Ekonomiprogrammet och börjar andra året. Aram ska också gå på fotbollsgymnasiet i Nässjö på Samhällsprogramet.

- Vi har båda tålamod att vänta på vår stora chans i A-laget. Jag har mycket speltid både i U-laget (vann serien i fjol och har chans till det i år också) och juniorlaget. Men visst skulle det vara kul att få spela från start i A-laget någon gång. Jag tror knappast jag har gjort en hel match i A-laget ännu om man räknar ihop mina inhopp i fjol och i år, säger Tim.

Den senaste tiden har Dejan Prvulovic varit med på juniorernas träning där han förstås sett de två inhopparnas kapacitet när han tränar juniorerna i funktionell fotbollsteknik.

- Jag tycker våra A-lagsspelare tagit mycket väl hand om Tim och Aram. Tror att båda känner sig väl hemma i vårt A-lag nu, säger Dejan.

- Visst var det en jobbig hemresa från Motala i söndags med bara en poäng i bagaget. Någon mental underskattning kanske det ändå handlade om eftersom vi mötte jumbolaget. Jag tycker att vi "dunkar på" för dåligt framför deras mål när målchanserna dyker upp. Det är fruktansvärt dåligt att inte kunna åka upp till Motala och vinna en sådan här match, menar lagkaptenen Tobias Svensson.

Nässjö slog Smedby borta i våras med 1-0. Men många i Nässjö FF tror att Smedby är betydligt bättre nu i höst än i våras. Det lär säkert bli en tuff match för NFF som vanligt mot laget från Norrköping.

Men behövs det så står förstås de två juniorerna Tim och Aram beredda på bänken att komma in och hjälpa till.

Eftersom AFK Linköping slog Grebo borta med 1-0 i måndags kväl så leder Linköping serien på 27 poäng, Eneby är tvåa på 26 och Nässjö är trea på 24 på samma poäng som fyran Grebo. Smedby ligger åtta i den jämna tabellen på 18 poäng.

Matcherna i omgången är dessa: AFK Linköping-Hjulsbro (fredag), Torstorp-Motala (fredag), Högsby-Tord (lördag), Myresjö/Vetlanda-Eneby (lördag), Värnamo Södra-Grebo (lördag), Nässjö-Smedby (lördag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info