Hoppa till sidans innehåll

Tim står redo att spela mot Derby om han får chansen igen

25 AUG 2016 16:40
Den unge talangen Tim Karlsson, 16, tog chansen direkt när den gavs av tränare Dejan Prvulovic i lördags i Norrköping. Tim fick hoppa in i mitten av andra halvlek och reducerade Kuddbys halvtidsledning på 2-0.
  • Skapad: 25 AUG 2016 16:40

Men närmare än så kom inte Nässjö, utan föll med uddamålet 1-2. Samma siffror som NFF i våras slog Kuddby med hemma.

-Jag tycker vi skulle kunna ha vänt till seger i andra halvlek på alla målchanser vi skapade. Visst var det lite nervöst att få hoppa in, det släppte när jag gjort mitt första mål i A-laget när jag var framme på en retur från målvaken.

Tim hade då bara varit på planen i cirka fem minuter. Det gav förstås signaler till övriga laget när den unge inhopparen kom in och gjorde mål direkt.

Normalt spelar Tim mest i sitt P 16-lag, även en hel del i Nässjös U-lag. Där han också hoppade in i andra halvlek här om kvällen och gjorde mål när Nässjö slog Waggeryd med 9-2.

-A-laget fick jag hoppa in i anfallet, men egentligen är jag mittfältare. I P 16-laget både med defensiva uppgifter och som framspelare. Vi siktade på att bli ett topplag i år i P 16 men säsongen har blivit en liten besvikelse med en mittenplacering just nu.

Håller på Djurgården

Tim har Djurgården som sitt favoritlag och även för detta lag är det förstås tufft också just nu, Tim är ändå ganska säker på att Djurgården klarar sig kvar i allsvenskan utan kval.

Tim började gymnasiet nu i augusti i Nässjö på det ekonomiska programmet och bara några dagar senare gjorde han alltså sitt första A-lagsmål. Tim tyckte det var synd att inte mamma Nina och pappa Kent var på plats i Norrköping och fick se sonens första mål i Nässjös A-lag.

Båda föräldrarna har bakgrund som fotbollsspelare, mamma även framgångsrik i bandy och innebandy. Det kanske kommer mer mål från Timmy nu på hemmaplan.

-Klart att jag vill spela även på söndag på hemmaplan mot Derby,  nu är våra avstängda spelare tillbaka så jag vet inte om jag får chansen igen.

Spela så högt som möjligt

Tim har ett mål i framtiden med sin fotboll att få spela så högst som möjligt i Sverige.

-Först ska jag förstås försöka slå mig in i A-laget i Nässjö. Hoppas också jag kan fortsätta spela bandy i NIF ett tag till. Fotboll är väl nummer ett för mim del, men bandy är väldigt roligt att hålla på med också.

Dejan Prvulovic menar att Tim ska matchas sparsamt för att inte brännas ut och det är viktigt att han i första hand får spela i sitt P 16-lag med sina kompisar.

Dejan håller med om att en ung spelare som gör sitt första A-lagsmål bör inte plockas bort till nästa match utan få vara kvar i truppen.

Spricker Frohms svit?

Derby hemma på söndag är en jätteviktig match och lite av måste för Nässjö. Sådana uppgifter blir det gott om förstås framöver med bara tre poäng ner till det negativa kvalstrecket för NFF, där Hjulsbro nu ligger. Östgötarna som på papperet ser ut att ha ett betydligt lättare restprogram kvar med möten mot Malmslätt hemma, Boxholm borta, Tord hemma, Kuddby borta, Derby hemma och Boren borta.

-Vi har inget lätt återstående program när vi ska möta lag som exempelvis Assyriska, Högsby och Myresjö/Vetlanda. Derby ligger också på övre halvan och vi föll borta mot dem. Vi måste hitta rät i försvarsspelet nu och bygga spelet därifrån, säger lagkaptenen Tobias Svensson.

Det kan vara så illa att båda ytterbackarna Jesper Frohm och Arsalan Duna inte kan spela på söndag. De fick båda smällar senast mot Kuddby. Ingen av dem fanns med på tisdagskvällens träning.

Jesper Frohm har inte missat en enda minut på planen i seriespelet i år och har lyckats hålla sig kvar bra länge nu på två varningar.

Ska det bli en skada som spräcker sviten nu för Frohm i helgen?

 Känner vi Frohm rätt viker han sig inte i första taget och det ska mycket till för att han ska missa den viktiga matchen mot Derby.

Qendrim tillbaka igen

Tillbaka i laget hos Näsjö igen är tidigare avstängda spelare som Dan Daneman och Vladan Brdaric. Spelare som förstås saknades mycket senast i Norrköping.

Qendrim Lacci syntes också igen på tisdagskvällens träning efter att ha varit bortrest ett tag sedan han kom tillbaka i från Kalmar under sommaren. Nässjö har ingen stor trupp och alla spelare behövs sannerligen.

 

Qendrim Laci tillbaka i träning.

Inga avstängningar den här gången i alla fall och Derby brukar NFF besegra hemma på Skogsvallen.

-Det blir en svår match. Jag har respekt för det här laget. Vi behöver en seger hemma nu eftersom vi förlorat de två tidigare höstmatcherna på Skogsvallen mot Hjulsbro och Tord. Jag tycker att vi har haft bra träningar i veckan, säger Dejan Prvulovic.

Enda segern på fyra höstmatcher kom för Nässjö borta mot Boxholm med 5-2.

Nässjös återstående spelprogram är följande: Derby hemma på söndag, Boren borta (2/9), AFK Linköping hemma (10/9), Myresjö/Vetlanda hemma (17/9), Assyriska borta (24/9), Högsby hemma (2/10).

Assyriska går mot serieseger

Läget i tabellen med poängen nu sex omgångar före slutet ser ut så här: Assyriska i topp på 37 och ser ut att gå mot en solklar serieseger även om det blev en plump med förlust borta mot Boxholm senast men det lär detta lag ha råd med.

Högsby ligger för tillfället på kvalplats med 30 och jagas närmast under av Tord och Myresjö/Vetlanda, båda på 27, därefter följer Kuddby 26, Derby 25, AFK Linköping 23 och Nässjö 22.

På negativ kvalplats Hjulsbro 19 och under nedflyttningsstrecket Boxholm 15, Malmslätt 9 och Boren 5.

Matcherna i helgens omgång: Högsby-Boxholm (fredag), Myresjö/Vetlanda-Kuddby (lördag), Hjulsbro-Malmslätt (lördag), Assyriska-Tord (lördag), Boren-Linköping (söndag), Nässjö-Derby (söndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info