Hoppa till sidans innehåll

Toppmöte för NFF - då slår gärna Pontus till för tredje matchen i rad

09 MAJ 2017 18:25
Serieettan Nässjö mot serietvåan Eneby. Ett tidigt toppmöte i den femte omgången väntar under lördagen på Skogsvallen. Nässjö har vunnit fyra raka matcher, Norrköpingslaget har tappat fem poäng.
  • Uppdaterad: 09 MAJ 2017 18:47

De senaste två poäng rök för Eneby fem minuter före slutet när Myresjö/Vetlanda kvitterade till 1-1. Innan dess har också östgötarna varit i Högsby och förlorat med 2-3. Vinstmatcherna har Eneby tagit hem mot AFK Linköping och Värnamo Södra,  4-2 respektive 8-0.

21-årige nyförvärvet Pontus Göth från Stensjöns IF har gjort mål i två raka matcher nu. Två stycken blev det mot IFK Motala när NFF vann med hela 7-1. Senast i Norrköping mot Smedby blev Pontus enda målskytten när Nässjö vann med 1-0.

- Självklart skulle det sitta bra att få göra mål för tredje matchen i rad. Jag har bara gjort en hel match i trean och det var mot Motala hemma. I de andra har jag antingen kommit in eller fått gå av i andra halvlek, sa Pontus under tisdagskvällens träning.

En träning som NFF fick förlägga till Målen och det gjorde lagkaptenen Tobias Svensson lite irriterad.

- Det är ändå en bit in i maj månad och vi ska spela femte omgången i trean. Men det är bara att gilla läget.

Alla poäng är viktiga

Pontus Göth vet knappt varifrån lördagens motståndare Eneby kommer. Fick veta det i helgen när de var och mötte  Smedby i Norrköping att detta Eneby kommer från Norrköping också.

Visst är det en viktig match, även om det är i början av seriesäsongen. Kan Nässjö vinna har vi åtta poäng ner helt plötsligt till Eneby, men vid en förlust blir det bara två.

- Alla poäng över en hel säsong kan visa sig viktiga på slutet. Men att tala om seriefinal redan nu kan vi förstås inte göra. Men får vi åtta poäng upp på Eneby är det tuffa poäng för dem att ta in på oss, menar Göth.

Pontus Göth i dribblingstagen mot Myresjö/Vetlanda hemma på Skogsvallen

Väntade ett år med NFF

I fjol ryckte Nässjö också i denne Stensjön-spelare, men han valde då att stanna kvar hos Stensjön i fyran.

- Jag hade det trögt med målskyttet förra säsongen. Det känns därför extra skönt att jag fått göra tre på den speltid jag fått i Nässjö.

Väntar på kanonmatchen

Senast i Norrköping blev Pontus Göth utbytt i andra halvlekens 55:e minut och inhopparen Daniel Aprodu, nyförvärv från Vrigstad, fick sin längsta speltid då hos NFF i trean.

Att Nässjö har full pott efter fyra matcher, trots att man inte gjort någon kanonmatch ännu, kanske är lite märkligt.

- Jag är säker på att vi kan höja oss en hel del när alla pusselbitar ramlat på plats. Våra klart bästa matcher har vi gjort i två träningsmatcher mot division 1-laget Oskarshamn och division 2-laget Räppe, menar Pontus.

Nyfikna på topplaget?

Skador finns  i laget, men dem vill ingen prata om.

- Vi får se på fredag, vilka som får chansen den här gången. Det är ganska långt till matchdag ännu, sa tränare Dejan Prvulovic på kvällens träning.

Nässjös fotbollspublik borde väl vara lite nyfikna på ortens herrlag nu när de leder serien och laget som ligger precis efter i tabellen kommer på besök. Med andra ord bäddat för toppmöte på lördag i Nässjö.

Derby mot Tord nästa gång

Pontus Göth har förstås inget emot att fortfarande vara obesegrad med Nässjö FF i trean och också fortsätta med sitt målskytte i trean.

Pontus Göth bygger gärna på målsviten. Här gör Pontus mål mot Växjö Norra i en träningsmatch under försäsongen. 

Efter helgens match väntar Tord i Jönköping nästa fredag den 19 maj. Förra säsongen föll Nässjö i båda matcherna mot Tord, men vann en träningsmatch i våras mot dem.

Nässjös tretton mål så här långt har gjorts av: Bojan Kakas 4, Christoper Ramirez 4, Pontus Göth 3, Milos Mladenovic 1, plus ett självmål.

Matcherna i helgens femte omgång är: Myresjö/Vetlanda-Tord (fredag), Högsby-Grebo (lördag), Nässjö-Eneby (lördag), Värnamo Södra-Hjulsbro (lölrdag), AFK Linköping-Torstorp (lördag), Smedby-IFK Motala (måndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info