Hoppa till sidans innehåll

Toppstriden går vidare för NFF efter klar hemmaseger

10 SEP 2017 13:22
Det blir en fortsatt tuff toppstrid för Nässjö FF som själva till slut vann med klara 4-1 (1-1) hemma på Skogsvallen i eftermiddag mot bottenkrigande Linköpings-gänget Hjulsbro. I toppenstriden segrade dock såväl Myresjö som Linköping.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2017 20:52

Det var ändå östgötarna som chockade Nässjö genom att ta ledningen efter sjutton minuters spel.

Bara sju minuter senare kom den viktiga kvitteringen när Pontus Göth slog in returen från målvakten sedan Dan Danneman kommit loss och målvakten räddat bra.

Första halvlek var ganska jämn , där Nässjö hade ett par riktiga bra chanser på slutet att göra 2-1.

Pontus blev tvåmålsskytt

Men 2-1 kom ganska tidigt i andra halvlek genom Pontus Göth som efter en bra passning från Dusan Kenic spring ifrån Hjulsbros försvar och iskallt inne i straffområdet kunde placera bollen vid den bortre stolpen.

- Det kändes som jag ägde situationen där och visst var det ett viktigt mål för oss, sa en duktigt trött Pontus Göth efter att ha gjort ett stort jobb både i offensiven och defensivt.

Fler härliga mål

3-1 var också ett väldigt snyggt fotbollsmål när duktige 23-årige ytterbacken Hugo Nyström från kanten hittade in med en markboll till Christoper Ramirez som ensam med gästernas målvakt bara hade att sätta dit foten på bollen.

Dan Danneman avslutade sedan målskyttet under mitten av andra halvlek med en Jesper Blomqvistare när han frispelad av Tobias Svensson slog bollen på den ena sidan av målvakten och sprang runt själv på den andra, för att kunna springa mot öppet mål med bollen.

De sista tjugo minuterna kunde det gott ha blivit mer NFF-mål, men 4-1 är förstås tillräckligt bra mot ett lag som kämpar för livet.

Hugo fick priset

Priset som bästa hemmaspelare, en brödkasse från Princess konditori, gick till ytterbacken Hugo Nyström. Tranåskillen som pendlat ihop med den nu skadade målvakten Erik Dunåker. Erik som flyttat från Tranås till Göteborg för studier och är förlorad till nästa säsong men var på plats på Skogsvallen i dag. Årets säsong med benbrott i handleden tog slut redan hemma mot Tord.

- Jag har inget bestämt ännu hur det blir nästa år med Nässjö FF. Vore kul med något ressällskap i så fall från Tranås nu när inte Erik blir kvar. Men vi får slutföra årets säsong först,

Var det din bästa match i NFF-tröjan i dag?

- En av de allra bästa i alla fall. Jag har ju varit ordinarie där på ytterbacken mest hela hösten när vi klarat oss obesegrade. Nu gäller det att ladda om igen mot Torstorp borta på lördag. Det blir en ny svår match där vi måste spela lika bra som i andra halvlek i dag.

Grunden till Nässjös seger var en trygg och säker backlinje där man frånsett Hjulsbros ledningsmål hela tiden var på tårna med mittbackarna Jesper Frohm och Bojan Kakas, med Viktor Rosenkvist på högerbacken och Hugo Nyström på vänsterkanten.

- Jag tycker det kändes som vi hade läget under kontroll hela tiden, även om vi spelar mer rätt på dem i den andra halvleken, menade Nässjös lagkapten Tobias Svensson.

Bättre ork i andra

Nässjös missade heller inte lika många passningar i andra halvlek och vann också med andrabollar då. Det gjorde att Nässjö kunde ta hem andra halvlek med 3-0 och det var i underkant får man nog påstå.

Det var åttonde raka matchen i höst utan förlust för Nässjö.

- Det här var lite av en nyckelmatch för oss eftersom vi mötte ett lag som var ute lite efter sin sista chans och vi visste förstås att de skulle kriga hårt där ute. Vi gjorde en taktiskt sett stark match och utnyttjade våra bättre ork i andra. Jag håller med om att vårt försvarsspel är grunden till segern och Tobias Svensson gör ett härligt jobb på mitten, sa NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Det ser ut som om tre lag nu gör upp om serieguldet och kvalplatsen. Linköping leder två poäng före Nässjö som i sin tur är en poäng före Myresjö/Vetlanda.

En spännande fortsättningen följer på dramat i toppen av trean.

Mål, Nässjö: Pontus Göth 2, Christopher Ramirez, Dan Danneman.

Hjulsbro: Abit Gjakov.

Skribent: T Holmqvist
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info