Hoppa till sidans innehåll

Tredje raka segern och serieledning för Nässjö FF

29 APR 2017 19:38
Efter tre raka vinster i trean och full pott med nio poäng, så är Nässjö FF uppe i serieledning. Nykomlingen IFK Motala vållade inte NFF några som helst problem utan det blev seger med hela 7-1 (4-0).
  • Uppdaterad: 29 APR 2017 21:08

Detta trots att två nyckelspelare som anfallaren Dan Danneman och mittfältaren Alexander Jonsson saknades på grund av skador.

Men då klev den lille tekniske amerikanen Christoper Ramirez fram och gjorde tre mål 2-0, 3-0 och 5-0.

NFF obesegrat och i serieledning

- Det viktigaste är alltid tre poäng till laget, att jag gör tre mål är givetvis kul, men inte det som glädjer mig allra mest. Det är laget seger förstås, sa Ramirez i et glädjefullt omklädningsrum efter matchen.

Nässjö är enda laget i serien med full pott och nästa gång väntar Smedby i Norrköping på konstgräs. Ett lag som föll i dag borta mot Myresjö/Vetlanda med hela 0-3.

- Jag spelar lika gärna på konstgräs, inga problem. Det har jag gjort hela vintern inomhus i ligan i USA, menade Christoper.

Som nu är uppe i totalt fyra mål då han också gjorde ett mål i seriepremiären mot Högsby, men blev mållös mot Myresjö/Vetlanda trots frilägen då. Efter den här matchen fick han brödkassen från Prinsess konditori som Nässjös bästa spelare.

Bojan gör mål i varje match

Nässjö gjorde väl direkt ingen kanonmatch i nittio minuter men gör ändå sju mål. De första kvartarna i varje halvlek var bra. Det kan ingen säga något annat om.

Redan efter fem minuter kom första målet efter en lång hög frispark som försvararen Bojan Kakas satte huvudet på. Bojans fjärde mål denna säsong på tre matcher. På tre hela säsonger tidigare hade han gjort  fyra mål. Delad skytteligatopp nu i NFF med anfallaren Christoper Ramirez är förstås en bomb som heter duga.  Ramirez ser också ut att bli ett härligt nyförvärv från Pennsylvania och bara fortsätter att övertyga.

Han fick spela  på kanten  i dag.

- Jag spelare där coachen sätter mej, även om jag kanske trivs bättre i mitten.

Bojan var prickfri som mittback men tog det säkra för det osäkra när ljumsken ömmade igen och bytte i början av andra halvlek. Det gjorde han också mot Myresjö/Vetlanda. Men han är en målskytt i alla matcher efter fasta situationer.

- Det beror väl lite på att Viktor Rosenkvist, vår långe mittback, som är duktig huvudspelare, springer upp på fasta situationer och krigar om bollen. Då har jag lyckats komma som gubben ur lådan bakom.

Göth slog till på slutet

Bojan slog också den långa boll som Motalas mittback Martins Williams nickade över egen målvakt och in i de egna målet. Alltså ett självmål.

- Jag tycker Bojan ska ha det målet också, hade det varit hockey hade han fått det, sa tvåmålsskytten Pontus Göth.

Nyförvärvet från Stensjön som gjorde 6-1 i 86:e minuten och 7-1 i den 90:e efter att ha haft en hel del chanser innan.

Pontus tar verkligen för sig i anfallet hos NFF och har nog så här långt, träningsmatcher inräknat också, den största överraskningen hos Nässjö i år.

Bytte  nästan hela försvaret

Nässjö som i andra halvlek bytte ut tre av sina fyra försvarsspelare från start. Bojan Kakas först, Viktor Rosenkvist och Hugo Nyström. Det var bara Jimmy Erixon som fanns kvar med de nyinkomna från bänken som Jesper Frohm, Juan "Leo" Cruz och Arsalan Duna. Erixon som inte spelade något mot Myresjö/Vetlanda, tog nu vara på chansen igen och gjorde det bra.

Motalas mål kom vid ställningen 5-0 och det kan man kanske säga att Nässjö bjöd flott på när  Jesper Frohm och målvakten Anel Bobar inte hade fullt samarbete på en hög bakåtpassning som en Motala-spelare kunde snappa upp.

- Anel behöver träna styrkan i sina nickar som målvakt, skämtade Frohm i omklädningsrummet.

Viktigt med tidig ledning

Det kunde förstås Nässjö bjuda på i en sådan här match nykomlingen som hade 1-7 innan matchen i Nässjö och alltså dubblade den siffran negativt på Skogsvallen.

- Jag tycker ändå inte de var så dåligt lag, de pressade oss över hela planen och hade flera individuellt skickliga spelare. Det var säkert viktigt för oss att vi fick ledningsmålet så pass tidigt genom Bojan. Nu får vi ladda om för Norrköpingsresa på lördag och spel på konstgräs mot Smedby, sa Nässjös andretränare Andreas Jonasson.

Dejan Prvulovic hade bråttom hem till kalas men han säga till sina spelare i ett livat omklädningsrum förstås efter målfesten, att det alltid är starkt att göra sju mål i fotboll.

Bredden på truppen kan ta Nässjö långt i år medan Motala får det svårt som nykomling i trean. Tre spelare fanns på skadelistan till den här matchen hos, Dan Danneman, Alexander Jonsson och långtidsskadade Quendrim Lacci. Men Nässjö vinner ändå stort, utan att spela på topp under en hel match.

Mål, Nässjö: Christoper Ramirez 3, Pontus Göth 2, Bojan Kakas, ett självmål.

Thomas Holmqvist

Skribent: Johan Palmquist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info