Hoppa till sidans innehåll

Tufft möte mot nykomling väntar för NFF i Östergötland

18 AUG 2016 16:30
Norrköpingslaget och nykomlingen Kuddby har gått som tåget den senaste tiden. Fem raka matcher utan förlust. De två sista mot Derby (7-0) och Boren (3-1) har alltså betytt hela tio mål framåt.
  • Uppdaterad: 18 AUG 2016 16:37

En mycket tuff uppgift lär vänta Nässjö FF uppe i Östergötland på lördag eftermiddag.

Nässjö som efter två hemmaförluster mot Hjulsbro och Tord, plus seger borta mot Boxholm, under hösten, ramlat ner i treans tabell nu till en sjätteplats. Kuddby är snäppet framför en poäng före.

I våras vann Nässjö hemma med 2-1 efter att ha vänt ett underläge.

- Kuddby har förstärkt med några nyförvärv i höst har jag sett. Det är förstås imponerande att slå Derby med hela 7-0 och spela 1-1 borta mot Tord, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Två avstängda NFF-spelare

Nässjö har både Dan Daneman och Vladan Brdaric avstängda på tre gula kort. Det är nu fjärde matchen Vladan missar i år.Tillbaka från senaste matchen mot Tord, 0-4, är Dusan Kenic.

- Nyckeln till att ta poäng i den här matchen är att vi kan bygga upp självförtroendet i laget igen och kämpa hårt för varandra. Positiv energi är viktigt i nuläget. Vi har gått igenom vad som hänt i våra två hemmamatcher i höst och kilarna är besvikna över vad de presterat. Alla vet att vi har kapacitet att spela bättre än i dessa hemmamatcher, påpekar NFF-tränaren.

Nässjö som lag har tagit flera onödiga varningar och det får de nu sota för fram på höstkanten. 

Att det blivit mycket insläppta mål i de tre höstmatcherna, nio stycken, förklarar Dejan med att lagdelarna inte har hängt ihop.

- Vi har absolut inte haft några dåliga målvakter. Vem som står i Norrköping, Erik Dunåker eller Philip Adamsson vet jag inte ännu, sa Dejan på onsdagskvällen.

Ofta i underläge tidigt

Dejan vet att det kommer bli en mycket svår match mot Kuddby som är ordentligt på gång och lär ha mycket självförtroende i laget efter tre vinster och två oavgjorda på de senaste fem omgångarna. Nässjös fem senaste matcher är en seger, två oavgjorda och två förluster.

- Vi har hämnat i underläge tidigt i många matcher och då blir det en psykoligisk jobbig uppförsbacke. Kanske måste vi spela lite annorlunda den här gången men ändå med ett positivt spel.

Matcherna i omgången: Derby-Boren (fredag), Boxholm-Assyriska Turabdin (fredag), Kuddby-Nässjö (lördag), Tord-Myresjö/Vetlanda (lördag), Malmslätt-Högsby (lördag), AFK Linköping-Hjulsbro (lördag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info