Hoppa till sidans innehåll

Tummen upp för nye amerikanen som redan älskar allt i Nässjö

03 APR 2017 19:34
Tillbaka i Nässjö igen är 23-årige amerikanen Christoper Ramirez efter några veckors provträning i höstas. Många i NFF gör tummen upp för den tekniske och snabbe anfallaren. Ramirez gör samtidigt tummen upp för sin nya ort.
  • Skapad: 03 APR 2017 19:34

- Jag älskar allt i Nässjö redan nu, inte minst alla härliga café som finns här. Svenska tjejer vet jag också är väldigt snygga. Men skriv inte det för mamma kommer säkert läsa om mej på den här hemsidan, säger Christopher och skrattar gott.

Vi tar chansen ändå att mamma inte förstår svenska. Ramirez har heller inte lärt sig mer än enstaka ord på svenska. Men lovar att han ska försöka lära sig nu i Nässjö.

Elva mål på nio matcher

Ramirez har skrivit på för totalt sex månader men måste åka hem en tid efter de tre första för att få spela de tre avslutande på hösten.

Under hela höstsäsongen i fjol spelade han i fyran för Sävsjö FF som åkte ur. Han gjorde ändå elva mål på nio matcher i ett bottenlag. Under slutet av säsongen passade han på att åka till Nässjö och träna. Han ville väldigt gärna vara kvar i Sverige och spela fotboll.

Den nye amerikanen Christoper Ramirez gör tummen upp för allt i Nässjö sedan han kom i söndags. Här på duken som nu lagts på Skogsvallens A-plan för att gräset ska växa snabbt till hemmapremiören mot Myresjöl/Vetlanda den 22 april.

Många smarta spelare i Nässjö

Nässjöledare var på plats i Stensjön när Sävsjö var där för derbymatch i höstas och tyckte att Christoper Ramirez var den i särklass bäste spelaren i det derbyt.

- Vi hade en bra tränare i Sävsjö FF i Jimmy Nilsson (före detta tränare i Stensjöns IF). Det var inte alls hans fel att vi åkte ur. Det märks att Nässjö är på en högre nivå med sin fotboll och har väldigt många smarta spelare i sitt lag.

Omtyckt direkt i höstas

Christoper kom in bra i gemenskapen direkt hos NFF i höstas. När han i kväll kom in i omklädningsrummet igen var det många spelare som vill krama om den nye amerikanen  med det härliga fotbollssteget och fina tekniken.

- Skriv att jag kommer hit väl förberedd efter tolv matcher i år för Chicago. Jag  vill gärna spela på torsdag när vi möter division 1-laget Oskarshamn.

Tre starka kort skadade

Det kanske han också får göra eftersom anfallaren Milos Mladenovic går skadad i en ljumske, Dusan Kenic skadad i ett revben och Alexander Jonsson fotskadad.

- Förmodligen kommer jag att vila både mot Oskarshamn på torsdag och Gullringen på söndag. Jag siktar på premiären nu den 17 april i Högsby. Förhoppningsvis är det inget allvarligt eftersom foten inte svullnat upp så mycket. Det var typiskt  nog en av mina bästa kompisar i Vimmerby i fjol som jag smällde ihop med. Jag ska till läkare i  morgon och undersöka foten, sa Alexander under kvällens träning.

Alexander Jonsson skadade sig i foten mot Vimmerby i söndags. Kommer troligen att vila från all fotboll den här veckan. Milos Mladenovic går också skadad nu.

Andra amerikanen på tisdag

På tisdag kommer amerikan nummer två,  Juan "Leo" Cruz, också tillbaka till Nässjö. Den fysiskt store och viljestarke försvarspelaren.

På tisdag anländer Leo Cruz

Det är verkligen tuff konkurrens i alla lagdelar hos NFF denna säsong och frågan är om Nässjö någonsin tidigare haft en så bred A-lagstrupp.

- I anfallet kommer vi nog växla en hel del. Vi har inte satt så många bollar men jag är inte orolig det kommer att lossna. Vimmerby var starka och gav oss inte så mycket utrymme. Det är bra med konkurrens, menade Dan Danneman.

 Det ska nog mycket till om Dejan Prvulovic plockar bort en spelare som Dan Danneman i startelvan uppe i anfallet.

Men vem får han vid sin sida? Nye amerikanen Christoper Ramirez, pålitlige målskytten Milos Mladenovic eller nyförvärvet från Stensjön Pontus Göth som övertygat under försäsongen.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info