Hoppa till sidans innehåll

Två amerikaner är på väg in i Nässjö FF:s A-lagstrupp

29 MAR 2017 17:50
Det kommer bli två amerikanska spelare i Nässjö FF i trean den här säsongen. Fjolårets "jänke" i NFF, 29-årige Juan "Leo" Cruz, kommer nämligen tillbaka och då både som spelare och tränare.
  • Skapad: 29 MAR 2017 17:50

Cruz som trivdes utmärkt med hela fotbollsklimatet i Nässjö FF förra säsongen kommer att träna NFF:s  P 15-grabbar tillsammans med Camilla Norén som har följt dessa killar sedan de började i fotbollsskolan.

Sussie Palmquist är ungdomsansvarig i Nässjö FF och säger så här om att killarna i P 15-laget får en amerikansk A-lagsspelare i NFF som tränare:

-  Redan i fjol var "Leo" med på träningar med detta pojklag. Spelarna känner honom redan. Han kommer nu bli huvudansvarig för laget. I Nässjö FF har vi den målsättningen att det från 15 år inte ska ligga lika mycket på föräldrar att ta huvudansvaret som  tränare. Samtliga ledare i vårt P 15-lag kommer att fortsätta vid sidan av "Leo" och det är vi väldigt glada för, påpekar Sussie.

Juan "Leo" Cruz kommer även vara tränare för föreningens P15-lag. Här är Leo i aktion mot Myresjö/Vetlanda på Vitalavallen förra året

NFF har 25 lag i seriespel

Tjugofem lag i seriespel kommer Nässjö FF ha denna säsong. En enastående fin siffra.

- Vi har inga glapp någonstans, varken på flick- eller pojksidan från sista ungdomsåren till junior och sedan upp i senior. Under 15 år är det 3-4 lag i gott som i varje ålderskull. Integrationen går väldigt bra i vår klubb och jag får rapporter från ledare att det hela tiden kommer nya spelare med invandrarbakgrund.

Över 800 aktiva spelare finns i dag hos Nässjö FF bland de cirka 1 500 medlemmarna.

Sussie tror att tränarlösningen i P 15-laget, där många av killarna varit tillsammans i många år, blir till belåtenhet för alla och extra inspirtation för spelarna. "Leo" kommer säkert ha en del nya idéer att lära ut som grabbarna kan ta med sig inför nästa steg upp i juniorlag då de efter denna säsong lämnar pojklagstiden.

- Det är en bra kille vi får in som brinner både för att träna grabbarna och sitt eget spel i vårt A-lag. Träningar får förstås anpassas lite också till hans A-lagsspel. Trygghet har vi ändå kvar från de ledare som varit med tidigare i P15-laget.

Båda på plats innan seriestarten

- "Leo" återkommer till Nässjö den 11 april. Vi ser det nästan som ett nyförvärv även om han spelade hos oss förra året. Härligt att vi kunde lösa det här med spel och träning för honom i vår klubb när han ville tillbaka till Nässjö, säger Johnny Norén i herrlagets sportgrupp.

Seriestarten är den 17 april borta mot Högsby.

Den andra amerikanen Christopher Ramirez blir ett av sju nyförvärv även om han tränade några gånger under hösten med Nässjö FF. 22-åringen som är anfallare och vass målskytt som öste in mål hos Sävsjö FF i fyran under höstsäsongen.

I helgen är det meningen att Ramirez ska dyka upp i Nässjö. Båda de amerikanska spelarna finns alltså på plats i Sverige till seriepremiären.

Ingen kan känna sig given

De sex andra nyförvärven som Nässjö har i år är målvakten Anel Bobar, försvarsspelarna Hugo Nyström och Tommy Saliba, mittfältaren Alexander Jonsson, anfallarna Pontus Göth och Daniel Aprodu.

- Det är bra att vi får tillbaka "Leo" eftersom vi inte har så många fysiskt stora spelare mer än Viktor Rosenkvist. Cruz är en fysisk spelare som ger tyngd åt laget. Men båda amerikanerna får förstås som alla vi andra kämpa hårt för att gå in i startelvan. Vi är nästan tre gånger så mycket folk i år på träningarna. Ingen kan känna sig given och det märks då träningspassen blivit tuffare på alla plan. Dagsformen kommer avgöra vilka som blir uttagna för spel, säger lagkaptenen Tobias Svensson.

Såg bra ut på lägret

Sju nyförvärv och bara två tappade spelare i Vladan Brdaric till Anneberg och Adnan Mehmedovic till Aneby, tycker Tobias vittnar om att klubben satsar.

- Vi har spelat bra mot flera division 2-lag och under vårt träningsläger nu i Karlshamn och Växjö såg det riktigt bra ut spelmässigt. Klart man kan önska att vi ska spräcka nollan mot båda Karlshamn 0-0 och Räppe 0-1,  tycker "Tobbe".

På söndag väntar ett nytt division 2-lag på Nässjö FF, då Vimmerby kommer till Skogsvallen.

- Vi brukar spela bättre mot starkare motstånd. Vad vi kanske måste jobba på är att vi ska tända till lika bra i de så kallade vardagsmatcherna mot lag där vi tycker att vi är favoriter. Framför allt kunna åka bort och "hämta" hem vinster på ren vilja. I den typen av matcher blir en storvuxen fysisk amerikan som "Leo" viktig,  menar Tobias.

En spelartyp som NFF behöver

Dejan Prvulovic, tränaren i Nässjö FF, ser med förtjusning att Juan "Leo" Cruz kommer tillbaka till Nässjö FF.

- Jag tycker att han lyckades riktigt bra senast han var här och visade en härlig inställning både på och utanför planen. Han är dessutom användbar på många olika positioner i laget med sitt härliga fighterhjärta. Han har även visat att han trivs hos oss i NFF eftersom han gärna ville komma tillbaka. En spelare an Han En med mycket rutin som vårt lag tveklöst behöver.

Dejan gör sin femte säsong hos Nässjö FF och aldrig tidigare under dessa år har han haft en så bred trupp med så stor konkurrens om A-lagsplatserna.

- Det gör förstås att ingen spelare behöver spara sig utan satsa fullt ut hela tiden både på träningar och matcher. Vi kommer inte vara lika sårbara som förr om åren med avstängningar och skador.

Att den 29-årige amerikanen också får träna ett ungdomslag i Nässjö FF glädjer Dejan Prvulovic eftersom han vet att "Leo" brinner också för den uppgiften och kommer helhjärtat ge sig in i den så fort han är på plats i Nässjö.

Thomas Holmqvist

 

 

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info