Hoppa till sidans innehåll

Två premiärmål för backen Bojan - han gör gärna fler i derbyt

21 APR 2017 18:24
Försvarsspelare och serben Bojan Kakas tillbör inte precis de vanligaste målskyttarna i Nässjö FF. Men i seriepremiären gjorde han två av Nässjös mål när det blev seger borta mot Högsby med 3-2.
  • Uppdaterad: 21 APR 2017 18:51

När det i morgon eftermiddag är dags för hemmamatch, med fri entré, på Skogsvallen med derbymöte mot självaste Myresjö/Vetlanda skulle naturligtvis inte Bojan ha något emot att göra mål igen.

-  Under mina tre tidigare säsonger i Nässjö har jag bara gjort fyra mål, nu blev det hälften så många direkt i premiären efter hörnor två gånger om. För några år sedan när vi spelade 2-2 borta mot Myresjö på Myrvalla gjorde jag faktiskt ett av våra mål och jag gör gärna mål igen mot dem.

Hemmapremiär på Skogsvallen, då har naturligtvis Bojan Kakas inget emot att återigen göra mål mot Myresjö/Vetlanda.

Bojan har hittat rätt i Nässjö

Bojan som är 29 år trivs utmärkt i Nässjö med sin flickvän Melania och tror nog att han kommer bli NFF trogen resten av sin fotbollskarriär.

- Orten Nässjö är betydligt mindre än min uppväxtort i Serbien med runt 100 000 invånare. Men för min del är det fotboll som gäller nästan för hela pengen ännu så länge och jag har inget behov av en större ort. Jag trivs så bra med fotbollslaget och mitt arbete. Varken jag eller min flickvän längtar hem.

Serberna tar trucken till hjälp

Kakas arbetar på Lagerservice i Nässjö tillsammans med den andra serben Dusan Kenic. De kom samtidigt till Nässjö år 2014 från Lammhult. Det blir mycket truck för båda två, även på arbetet blir det en hel del samarbete mellan de två serberna som sedan fortsätter på kvällar och helger i fotbollslaget. Men visst tog det sin tid för de två att inte bara syssla med fotboll som proffs utan bara ha det som fritidssysselsättning efter sitt arbete.

- Jag spelade bara för Lammhult i tre månader på hösten 2013, innan Nässjö värvade mig eftersom Lammhult självmant drog sig ur trean. Dusan hade då redan spelat några säsonger i trean för dem och lärde sig därför det svenska språket snabbare än vad jag gjorde.

Proffsspelare vid 18 års ålder

Hemma i Serbien blev Bojan proffs vid 18 års ålder och kunde då livnära sig på sin fotboll.

- Jag fick lite stöd  från mamma och pappa också för det är inga höga fotbollslöner i Serbien, men jag klarade mig i alla fall.

Hemma i Serbien spelade Bojan mest mittback, men även ytterback vid behov. Det har varit precis samma sak i Nässjö FF, där han nu gjort 88 matcher.

- Visst händer det ibland den sista kvarten att jag flyttas upp på mitten om vi ska jag mål och måste trycka på. Men det är inte så ofta jag gör dessa mål, som nu i premiären i Högsby i måndags när jag för första gången gjorde två mål i samma match i NFF-tröjan, säger Bojan och skrattar gott.

Bojan har plus på Myresjö

Så Myresjö/Vetlanda är varnade nu för dej när ni för hörnor att du kommer farande framåt?

- Det tror du, vi får väl se hur vi slår hörnorna den här gången då.

Bojan påstår att han under sina tre år i Nässjö vunnit mer än han har förlorat i matcher mot Myresjö.

- Jag vill minnas att det gått bättre borta för oss, än hemma på Skogsvallen. De "riktiga" Nässjö-grabbarna känner väl kanske mer derbystämning än vad jag gör. Men visst känns det extra viktig att slå Myresjö/Vetlanda. Båda lagen vill vara med i toppen av serien.

Kan vara bästa NFF-upplagan

NFF:s mittback håller med om att årets upplaga av Nässjö kan vara den bästa han spelat i.

- Vi är i alla fall den upplaga som har den bredaste truppen och mest konkurrens om platserna. Första året jag var här hade vi också ett riktigt bra lag tycker jag.

 

En profil i profil, Bojan Kakas räknar med att bli Nässjö trogen efter att både han och flickvännen rota sig i Nässjö

Bojans moderklubb är FC Mladost Apatin, men han har spelat i fler klubbar i Serbien. Men någon mer flytt lär det nog inte bli nu för Bojan eftersom han tycker sig ha hittat rätt nu i Nässjö FF. I första hand som säker försvarsspelare, men även som målskytt som synes direkt i premiärmatchen.

Nässjö slog fjolårets kvallag till tvåan, Högsby, med 3-2 i påskhelgen, samtidigt som Myresjö/Vetlanda besegrade IFK Motala med 4-1.

A-planen ser fin ut

Flera spelare i Nässjö såg Myresjö/Vetlandas stora seger under långfredagen, bland annat Alexander Jonsson, som inte spelade något mot Högsby. Men Nässjös nyförvärv från Vimmerby i tvåan är nu skadefri och går in på mittfältet nu i derbyt.

- Motala var väl kanske inte den vassaste nykomling jag har sett i trean. Men Myresjö/Vetlanda gjorde ändå fyra mål. Det kan man inte ta ifrån dem. Det blir säkert en jämn derbymatch som vanligt, säger Alexander.

Nässjö FF-tränaren Dejan Prvulovic tror också på en mycket spännande match mellan två lag som siktar högt i år.

- Vi måste ha respekt för Myresjö/Vetlanda som kom före oss i serien i fjol. De har ett starkt lag också i år och är kanske lite favoriter i det här derbyt.

 

På skadelistan har Nässjö Quendrim Laci och Antonio Crnoja. Avstängd efter två varningar mot Högsby, där NFF hade totalt sex, är Alexander Herbertsson.

Skogsvallen A-plan ser överraskande bra ut så här tidigt på säsongen och säkra  bedömare anser att den är bättre än premiärplanen i Högsby i måndags efter ett jättejobb de senaste veckorna av vaktmästarna på Skogsvallen.

Nässjö FF:s trupp till hemmapremiären ser ut så här: Erik Dunåker, Anel Bobar, Jesper Frohm, Bojan Kakas, Viktor Rosenkvist, Hugo Nyström, Arsalan Duna, Jimmy Erixon, Juan Cruz, Alexander Jonsson, Tobias Svensson, Dusan Kenic, Pontus Göth, Dan Danneman, Christoper Ramirez, Milos Mladenovic, Daniel Aprodu, Tommy Saliba.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info