Hoppa till sidans innehåll

Två tappade poäng på Askling Bil Arena

06 AUG 2017 21:02
Söndagens bortamatch mot IFK Motala blev ingen smidig affär för ett Nässjö som ville hänga på i toppen av nordöstra trean, men mot jumbon Motala blev det endast en poäng. Och, faktum är, det kunde blivit 0 poäng denna söndag...
  • Uppdaterad: 06 AUG 2017 22:04

Det för dagen rödklädda Nässjö FF kom till Motala med själförtroende efter segern sist, och under matchens första 15 minuter syntes det vilket lag som jagade toppen i tabellen.  Dan Danneman hade två hyggliga chanser, och det var Nässjö som ägde lädret, medans östgötarna fick praktisera försvarsspel. Dock visade Motala att deras anfall inte var ofarliga, och det stod tidigt klart att det var anfallaren Alexander Magnusson Glaad som det handlade om. Magnusson Glaad var rejäl, stor och svår att komma åt, och hemmalagets tvåmålsskytt var ett ständigt hot emot ett inte alltid helt solitt Nässjögäng.

Efter 15 minuter, i samma ögonblick som solen tittade fram över  detta  ”Östergötlands sjöstad”, gjorde hemmalaget 1-0. Efter det jämnade det ut sig en smula, men matchminut 30-45 var det NFF som styrde igen, med ribbskott och skott/nick på målvakten samt returer i parti och minut. Här var det Danneman, Göth och Bojan Kakas som hade de vassaste chanserna, medans den i förra matchen så lyckosamme Daniel Aprodu hade det jobbigare. Kanske hade Motala läst om dennes framfart senast och satte hårdbevakning på den annars så flyfotade forwarden.

Det var slående, att när pausen kom gick det många tankar genom bortalagets huvuden. I våras, när allt ”flöt på”, hade man, med chanserna som fanns, haft en tre, fyra måls ledning i pausen. Men, likt senvåren ville bollarna inte in.

Händelsefattig start av andra halvlek

En korv med bröd senare startade andra halvlek med 15 minuters vakuum, inget ordnat spel, och svagt oorganiserat spel av bägge lagen. Efter detta jobbade sig Nässjö in i matchen, och tog helt sonika över.  18 minuter efter pausvattnet briserade en bomb i Motalas straffområde, den nyinbytte Milos Mladenovic rammade ribban, och hemmalaget hade återigen några svettiga minuter framför sig. Samme Milos hade bara tre minuter senare ett friläge, men Motalas burväktare fick ut sin vänsterfot. Returen drog Danneman direkt, men en Motalaspelare kom i vägen, bollen seglade mot skyn, och domaren fick istället peka på hörnflaggan. Hörnan som Dusan smekte in dök dock lägligt framför Milos – och då small det.  1-1!!  Nässjö trummade på  - bara fyra minuter efter 1-1 lossar nyinbytte Aram Hussein sin häxpipa, men på returen var Motalakillarna hetast.

2-1 från ingenstans

Så i matchens 65:e minut kommer återigen en längre boll mot NFF-försvaret, och bollen går olyckligt fram till Motalas giftige #6, och han visar samma kyla som vid sitt första mål. 2-1  -  kalldusch!! Minuterna efter fortsätter med Nässjöpress, och ett par hörnor blir farliga, men man får inte dit tårna. Jeppe Frohm försöker till och med på Nässjö Basketmanér dribbla med sig bollen med handen – men utan framgång. Med tio minuter kvar sprintar så Bojan Kakas upp för att vinna bollar, och bortalaget pressar på ytterligare. I matchens 84:e minut smeker Dusan Kenic en boll från höger, och bollen sitter på foten på pigge Tim Karlsson. Ynglingen gör inget misstag, tar med bollen ett par steg och på uppstuds nyper han in 2-2. Nässjö är inte nöjda utan trycker upp folk och går för tre poäng, men i matchens sista minuter är det hemmalaget som är närmast seger.

Summerat blir matchen en besvikelse, då man givetvis vill ha tre poäng med sig från ett möte med jumbon. Sett till antalet chanser borde Nässjö FF avgjort, men som sagt, bollarna tar en annan väg än tidigt i våras, och det kunde blivit en förlust.  En besviken bortapublik får vända hemåt, och höglandets bolltrollare får slicka såren, och ladda om för Smedby hemma på lördag.

Matchfakta:

Mål Motala:  Alexander Magnusson Glaad, 2

Mål Nässjö FF: Milos Mladenovic, Tim Karlsson

Varningar Motala: Anton Sjölund, Henrik Johnstone, Abdirahman Mohamed, Robin Mattsson

Varningar Nässjö: Viktor Rosenkvist, Dusan Kenic

Nu hoppas vi på en bra träningsvecka, fint väder samt en bra A-plan tills på Lördag.

Vi ses på Vallen!

Skribent: Kent Karlsson
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info