Hoppa till sidans innehåll

Uddamålsförlust i Räppe

09 SEP 2018 08:18
Det ville sig inte för Nässjös herrar när höstens kräftgång fortsatte under lördagseftermiddagen. Räppe på bortaplan i Växjö blev för svåra, och våra blåklädda fick åka hemåt mållöst efter siffrorna 1-0 till Växjölaget.
  • Skapad: 09 SEP 2018 08:18

Nässjö FF, något kantstött och med sargat självförtroende, ställdes under lördagen mot Räppe GoIF, en sexpoängsmatch i den så täta tabellen. Matchen blev en ganska chasfattig historia åt bägge håll, men när den ojämne rättsskiparen blåste sin slutliga signal hade hemmalaget fått in en boll bakom stabile Philip Adamsson, och det enda målet fixade tre poäng till Räppe.

Nässjö FF, som såg laddat och på hugget ut inledningsvis, får stora delar av första halvlek jaga boll, och utan att veta varför känns det som att vi är ett par killar färre än våra motståndare, och ganska snart syns det att NFF har det jobbigt. Anfallsspelet saknar flyt, och alla NFF:are tänker efter flera gånger innan varje beslut, något som blir halvdant och från sidan känns det tveksamt över hela planen.

- Vi är så taggade och ser så bra ut på uppvärmningen, men så fort vi drar igång är det som att nerverna kommer utanpå kläderna, vi blir stela och saknar helt flyt i spelet, säger en konfunderad assisterande coach Stefan Hallberg efter matchen.

Halvvägs in i första halvlek tar Räppe ledningen efter obeslutsamhet i Nässjöförsvaret, något som inte fanns där i våras. Matchbilden är ändå hyggligt jämn, och Räppe är inte överlägsna på något vis, bara att Växjölaget ser mer beslutsamma och agerar med mer pondus, typiskt när man ser lagens formkurvor.

Nässjö skall ha heder av att flertalet spelare ändå försöker, och i andra halvlek känns det som att man vill mer, men det leder tyvärr ingenstans. Självförtroendet är som bortblåst, och när man dessutom tilldelas en ytterst osäker domartrio blir det inte bra någonstans. ( Domarna avgör på inget sätt matchen, Räppe var minst lika irriterade efter matchen ) 

- Vi kladdar kanske lite mycket på bollen när vi skall försöka spela lite rakare i slutet av matchen, och kommer på så sätt inte tillräckligt ofta upp på "rätt" planhalva, fortsätter Stefan Hallberg. 

Matchen saknade riktigt stora chanser, Milos Mladenovics skott över samt Leaford Allens halvläge i svag vinkel är nog det närmaste mål Nässjö kommer. Räppe har någon chans ytterligare när Phille Adamsson klarar, men annars är det en chansfattig och, för oss blåa, en mindre lustig historia.

-  Roman Tello (vänsterback) försöker hela matchen, Philip i målet gör vad han kan, men annars är vi ganska slätstrukna, avslutar Stefan.

Pontus Göth försökte på sin kant, men som för samtliga i blått ville det sig inte riktigt.

NFF-redaktionen tycker nog även Pontus Göth sliter bra, men visst syns det att det just nu är grus i det maskineri som i våras var så välsmort. I dagsläget är det osäkert hur illa ställt det är med Valon Shabanaj och Bojan Kakas som fick kliva av på grund av skada, i lördagens match saknades sedan tidigare Dusan Kenic och Carlo Goranci.

Vi hoppas på en bra träningsvecka så att truppen får nödvändig energi för fortsättningen av serien, i den jämna tabellen kan ju allt hända, så visst vore det skönt att nypa Österlen hemma kommande helg.

Bilder från matchen finns som vanligt

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info