Hoppa till sidans innehåll

Uddlöst, chansfattigt och inte särskilt välspelat – ändå poäng till Nässjö FF efter svag match

19 MAJ 2018 16:50
Nej, hemmapremiären för Nässjöherrarna på Skogsvallens A-plan blev ingen munter historia. Slarvigt passningsspel, håglöst och utan struktur, inte mycket gick rätt när Nässjö delade poängen med Räppe GOIF under lördagen. 1-1 slutade matchen.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2018 19:17

Räppe, ledda av gamle NFF-bekantingen Ilja Dobric, spelade mer distinkt, klokare och visade upp ett frejdigare anfallsspel matchen igenom. Ilja fick dock inte fira sin 50-årsdag som han önskade, Nässjö fick med sig en poäng trots en svag prestation.

– Usch, det här var inte bra, säger lagkapten Tobbe Svensson efter matchen. Vi blir alldeles för stillastående och det är de som för spelet, vi är inte synkade och vi är ju inte riktigt ”där”, fortsätter Tobbe, och det är bara att hålla med. Men, det skall sägas, att även om Räppe var starkare sett över matchens 96 minuter så skapade inte heller de några jättechanser att tala om.

Juxhin Marra försökte - men likt övriga blåklädda rönte han inga större framgångar denna eftermiddag.

 

Räppe tog en rättvis ledning efter 32 spelade minuter då anfallaren Jakob Harhs efter en tilltrasslad situation klackade bollen förbi en överspelad Philip Adamsson i Nässjömålet. En ledning som stod sig halvleken, ja nästan matchen, ut.

Chris i full fart.

Tränare Ninos Töre vaskade om i halvlek två med fyra ganska raska byten, av gräset traskade Pontus Göth, Tim Karlsson, Dusan Kenic och Viktor Rosenqvist för att lämna plats för Petrus Kocadag, Chris Ramirez, Milos Mladenovic och Roman Tello -  men det ville sig inte för hemmalaget ändå. Med klockan tickandes upp emot 94 minuter, hade vi med sympatier för de blåklädda gett upp hoppet om poäng, med känslan att ”vi hade i alla fall tur med vädret.”

Danneman - säker från 11 meter.

I sista sekunden får inbytte Petrus Kocadag bollen längst ut i straffområdet, och en Räppetackling senare hade domare Shamoun från Norrköping pekat på straffpunkten. Straffen blev en vattendelare för åskådare och spelare, många av oss tyckte att Räppespelaren delvis fick träff på bollen, andra inte. Räppespelarens satsning i det egna straffområdet var dock av den starkare sorten, kanske inte helt nödvändigt i matchminut 95…  Dan Danneman gjode inget misstag på den efterföljande straffen , 1-1 på tavlan och vips blev tre klara Växjöpoäng endast en inför en jublande hemmapublik.

Summerat var det här ingen vidare insats, Nässjö får ta med sig poängen och samla nya krafter till nästa helg, då erkänt svårspelade Österlens FF väntar i sydöstsveriges fruktmekka.

NFF-redaktionen vänder på bladet och ser fram emot morgondagens match för Damlaget, väl mött på Vallen klockan 15.00 imorgon!

Se fler matchbilder klicka här

Skribent: K K
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info