Hoppa till sidans innehåll

Ungt NFF föll i cupen

29 AUG 2018 22:09
Det blev respass i Hyundai Cup, f.d. smålandscupen, när ett juniorbetonat Nässjö FF föll med 4-1 mot Växjö United, som för närvarande leder division tre. Arabygänget ledde i paus med 4-0.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2018 06:09

Ett ungt Nässjö FF med ett antal killar födda så sent som 2002, åkte till Växjö för match mot fysiskt starka Växjö United. Växjölaget leder sin division tre, och spelar en stark, kontringsstark fotboll där man straffar sina motståndare med omställningar i blixtens hastighet. Så även denna kväll när Nässjö FF kom till Arabyvallens betonghårda 90-talskonstgräs.

- Vi började riktigt bra, satte press och störde verkligen Växjö, men ända står det 2-0 på tavlan efter denna perioden, riktigt frusterande, menar Stefan Hallberg, som coachade matchen då Ninos Töre inte var på plats.

- Riktigt surt, när målen är en tveksam straff och en jätteoffside, menar Peter Jonsson från Sport Herr, som var på plats. 

Sedan är det som tidigare nämnts, två omställningar i första halvleks slutminuter som ger 3-0 och 4-0.  I andra halvlek kunde NFF fått utdelnig mer än på den frispark Tm Karlsson skruvade in, men det ville sig inte riktigt.

- Den snabbheten de visarupp på en två, tre spelare är ruskigt, jag har sällan skådat något liknande. Två av deras fyra mål kommer från deras målvakt efter att vi haft ett bra anfall och en hörna, det säger en del om deras omställingsspel, fortsätter en inte allt för nedslagen Hallberg, som imponeras av samtliga aktörer i NFF.  - Alla, verkligan samtliga, gör vad de förväntas, ja, en del gör faktiskt mer än så, menar Stefan, som tar med sig en stark andra halvlek från kvällen. -Spelmässigt står vi upp bra, riktigt bra, avslutar Stefan, som tycker ungdomarna gjorde en bra arbetsinsats när de avlastade flertalet seniorer som stod över dagens match.

Joel Sturesson gjorde en stabil insats och hade inte något att göra på målen.

Nu blir det troligen så att serieplacering avgör om det blir fortsatt spel i Svenska Cupen till våren, ett  äventyr som vore en riktig morot i höst- och vintermörkret. Hur det går vet vi dock först när NFF-tvåan är avgjord.

Nu ser vi fram emot Fri Entré-macthen på lördag kl. 13, då hoppas vi på riktigt god uppslutning på Vallen. Väl mött då!!

Se mer bilder klicka här

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info