Hoppa till sidans innehåll

Uttåg ur Champions Cup

07 JAN 2017 19:32
Att Nässjö FF hamnat en svår grupp i Vetlandas Champion Cup i futsal visste de redan när lottningen kom med erkänt starka inomhuslaget Malmbäcks IF och även seriekonkurrenten till sommaren i trean Myresjö/Vetlanda.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2017 19:35

Dessa två motståndare rådde inte NFF på i eftermiddag efter att först dock besegrat Österkorsberga med 1-0 efter mål av Tobias Svensson.

Men sedan blev det 0-3 mot Malmbäck och 1-3 mot Myresjö/Vetlanda (mål Tommy Saliba vid ställningen 1-3).

-       Vi var tvingade att slå Myresjö/Vetlanda för att nå slutspelet. De fick ett tidigt mål direkt vilket gjorde att vi fick chansa ännu mer framåt. Vi hade svårt att sätta våra lägen eftersom vi egentligen inte hade några anfallare med oss den här gången som normalt är giftiga framför mål, förklarade Andreas Jonasson som coachade laget den här gången tillsammans med Stefan Stenebrandt.

Ordinarie huvudtränaren Dejan Prvulovic satt med i arrangörsstaben för denna cup i Vetlanda och hade fullt upp med denna syssla.

-       Visst vill man som spelare alltid vinna, men viktigast var ändå att få ett avbrott från den vanliga inoomhusträningen och få spela matcher i tävlingsform. Unga killar som Tim Karlsson och Adrian Melin fick mycket speltid och gjorde det bra. Vårt nyförvärv från Aneby SK, Tranås-killen Hugo Nyström, visade också härlig inställning, säger Jonasson.

Malmbäck vann alla i gruppen

Malmbäcks IF som vann alla sina matcher i gruppen, Myresjö/Vetlanda med 3-2 och Österkorsberga med 4-1, träffar NFF på igen i samma grupp både  i Hyvelcupen i Bodafors på fredag och helgen efter i Vrigstads cup.

-       Det är många tidigare NFF-spelare i det här Malmbäcks-laget och Filip Brtan är oerhört duktig i futsal och gjorde två mål på oss när Malmbäck vann med 3-0.

Nässjö ställde upp med följande spelar i dagens cup: Erik Dunåker, Arsalan Duna, Viktor Rosenkvist, Tommy Saliba, Hugo Nyström, Qendrim Laci, Alexander Jonsson, Tobias Svensson, Adrian Melin, Tim Karlsson, Alexander Herbertsson och Pontus Göth.

-       Vi spelar tre ytterligare inomhuscuper nu under januari och går ut i februari. Det är  ändå träningen inomhus som ger resultat till våren utomhus. Det vet alla våra spelare. Det var väl ingen som grämde sig jättemycket att vi åkte ut tidigt i den här cupen. Det blir fler chanser och närmast nu alltså i Bodafors på fredag, säger Andreas Jonasson.

Målchanser saknades inte

Målchanser saknades ändå inte för NFF i cupen i Vetlanda men när de kom fanns inte den rätta känslan att sätta bollarna i mål.

Från grupp A gick Näshults IF och Sävsjö FF vidare och från grupp C så tog Anneberg och Hvetlanda GIF de två första platserna.

Malmbäck inledde i sin första slutspelsmatch att slå Sävsjö med hela 9-1. Så inte är det någon skam att förlora mot detta lag inomhus.

Thomas Holmqvist

Skribent: Johan Palmquist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info