Hoppa till sidans innehåll

Zvonimir klar som assisterande tränare 2019

05 FEB 2019 22:50
Nässjös tränare Ninos Töre får en ny sidekick under året 2019, då Zvonomir Ladan ansluter till ledarstaben. Zvonimir, eller "Zvono" som han kallas i fotbollskretsar tar den plats som under 2018 delades mellan Sreten Kenic och Stefan Hallberg.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2019 22:50

För er som följer Nässjö FF:s herrar har det knappast undgått någon att Sport Herr jagat en "Högra hand" till Ninos Töre under en tid, men nu kan presentera resultatet av jakten, då erfarne Zvonimir Ladan presenterades för spelarna under måndagens träning.

Zvono, 31 år fyllda i November, är, sin ålder till trots, väldigt erfaren som tränare, då han sadlade om från spelare till ledare direkt som 17-åring efter spel i Nässjö FF:s juniorer.  På meritlistan finns såväl pojkar som flickor i Nässjö FF,  Damlag i Ormaryd och Nässsjö FF, samt de senaste fem åren, som tränare i Malmbäcks IF.

Hallå där Zvono, hur gick det här till då?

- Efter denna säsongen i Malmbäck kände jag att det fick vara nog, jag hade inte mer energi att tillföra, och jag var ganska inställd på att ta ett sabbatsår, säger Zvono efter en träning på ett snöigt Skogvallen. - Jag hade ju också min futsal som tagir mer plats och där jag fortfarande har jäkligt kul, så fotbollen var jag inför 2019 tveksam till, jag hade ett par erbjudanden men tackade nej i tidigt skede, fortsätter han. 

Så dök detta då upp, och vad var det som fick Zvono att nappa?

Jag åkte upp, träffade Ninos, killarna och alla runt omkring laget, och blev förvånad över energin i gänget. Allt har fått en rejäl skjuts sedan jag sist figurerade som juniortränare i Vallens korridorer, det är ordning och reda runt laget, och det ligger en känsla av elitverksamhet runt hela verksamheten, fortsätter en imponerad Zvono. - Jag blev verkligen positivt överraskad, och jag har blivit väl emottagen av alla, från spelare och ledare och Sport Herr, till Janne, Sören, Pelle och de andra runt laget. Detta ser man tydligt på planen, spelarna vet att de kommer till "dukat bord", och de kan prestera på ett annat vis än vad jag har erfarenhet ifrån tidigare.

Zvono i tidig dialog med Ninos inför träning.

Vad bidrar du med under 2019 då?

- Jag kommer ge positiv energi, glädje, och lite andra funderingar och idéer som Ninos kommer kunna bolla med, ett par ögon till att se på saken med, helt enkelt. Vi (jag och Ninos) är lite lika i vinnarmentalitet, vi har samma syn när det gäller att pränta in en "vägra förlora"-känsla i spelarna. Jag hoppas kunna bidra med individuella detaljer, och, ja måste säga att hittills är det är grymt inspirerande att ha tillgång till denna truppen, alltid med bra kvalité från målvakt och längst upp till anfallet, och fight in i sista löpningen. - Något annat som jag tycker ser riktigt intressant ut är upplägget där man tränar de yngre spelarna (läs juniorerna) bredvid herrtruppen under en viss del av träningen, där har föreningen tänkt till. Att de yngre spelarna kan se själva att steget till att träna och spela division två är nåbart inom en inte allt för avlägsen framtid, det torde vara en inspirationskälla, berömmer Zvono.

Till sist, Futsalen i Malmbäcks IF då?

Här avslöjar Zvono att han kanske skulle vilja backa ett steg, iklä sig rollen som någon form av "General Manager", och släppa själva matchandet till någon annan. - Kanske kan jag rent av hitta någon i Nässjö FF som skulle kunna vara en del av detta projekt, men nu ligger ju futsalen i dvala fram till hösten. - Men kul är det även med futsal, så på något sätt hoppas jag kunna finnas med runt detta även kommande år, avslutar Zvono.

På NFF-redaktionens sista påstående om att Nässjö FF kommer få det hetare om öronen 2019 än föregående år kommenterar Zvono enkelt; "- Det finns inget jag gillar mer än utmaningar!" 

Zvonimir på ett besök på "Vallen", hälsandes på den ökända Tjädern, inför en match mot Kuddby i maj 2016.

NFF-redaktionen hälsar Zvono välkommen till Nässjö FF, och kontaterar att man på ledar- och spelarsidan ligger klart före 2018 års agenda. 

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info