Hoppa till sidans innehåll

SmFF riktlijer om Corona

28 MAR 2020 09:11
  • Skapad: 28 MAR 2020 09:11

Uppdaterad info 2020-03-27

Idag kom beslut från Smålands Fotbollförbund som gäller alla serier från div 3 och nedåt ända till ungdomsnivå. Beslutet i sin helhet kan du läsa via följande länk:

http://www.smalandsfotbollen.se/arkiv/2020/03/utbildningar-och-samlingar-som-paverkas-av-coronautbrottet/

Detta är de rekommendationer som gäller nu men utifrån utvecklingen av Covid-19 kan det komma att ändras med kort framförhållning.


I korthet gäller följande för ungdomsverksamheten 10-16 år
I rådande läge bör det prioriteras att hålla igång fotbollen. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och idrott och träning ska fortsätta.

DM-Spel
Ungdoms DM skjuts upp och aktuellt spel pausas från och med 1 april till i första hand Kristi Himmelsfärdshelgen. Föreningarna kommer att få ytterligare information vad som kommer att gälla.

Lottning seriespel
Småland kommer lotta alla serier den 31/3 och matcherna kommer sättas senast den 13/4.

Lag 13-16 år
Rekommendationen är att samtliga matcher ska genomföras utifrån myndigheternas råd och riktlinjer. Under våren väljer man dock att matcherna genomföras som träningsmatcher. Resultaten ska rapporteras in men det kommer inte föras någon tabell. Skillnaden mellan tränings- och tävlingsmatch är att en träningsmatch kan ställas in utan större konsekvenser.
Man undviker diskussion och oro kring, och bedömningar av, om det är rimligt för en förening att spela tävlingsmatch om en eller flera spelare i laget uppvisar förkylningssymptom. Har man en hög sjukfrånvaro och inte kan genomföra matchen så ska matchen ställas in utan att föreningen får någon avgift eller krav på att matchen ska spelas om.

Höstomgångarna kommer vara tävlingsgrundande där tabell och resultat redovisas och man korar en segrare när säsongen är klar. Det kommer bli en enkelserie.  

Utgångspunkten är att det är de lokala matcherna som ska genomförs. Lokala matcher innebär i stort matcher inom regionen där det inte förekommer några bussresor. En riktlinje, efter avstämning med SmFF, kan vara resa upp till 1 timme.

Lag 10-12 år
Rekommendationen är att samtliga matcher ska genomföras utifrån myndigheternas råd och riktlinjer.
Resultaten ska rapporteras in som vanligt efter matchen. För seriespel 10-12 år redovisas aldrig några tabeller. Vid inställd match så tillämpas inte föreningarna några avgifter. Har man en hög sjukfrånvaro och inte kan genomföra matchen så ska matchen ställas in.

Utgångspunkten är att det är de lokala matcherna som ska genomförs. Lokala matcher innebär i stort matcher inom regionen där det inte förekommer några bussresor. En riktlinje, efter avstämning med SmFF, kan vara resa upp till 1 timme.

 

Bollkalla/Bolllisa
För våra Seniorlag är seriepremiärerna framflyttade. Deras serier kommer att spelas som enkelserier och startar preliminärt i juni. Det innebär att ungdomslagens P/F 10-14år åtagande som bollkalle och bollisa är framflyttat. Tidigare skickad information som även finns på hemsidan är inte längre aktuell.
Ny planering av Bollkalla/Bollisa kommer så snart matcherna för herr Div 3 samt dam Div 3 är satta.


I övrigt gäller tidigare skickade information.

Skribent: Ann Svensson
Epost: Adressen Gömd

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info