Hoppa till sidans innehåll

Viktig information

07 MAJ 2020 14:16
 • Skapad: 07 MAJ 2020 14:16

Till ungdomsledare, spelare och föräldrar

 

Smålands FF har tagit beslut på att första omgången av seriematcherna för ungdom

10-16 år kan genomföras från 1/5 som träningsmatcher OM båda lagen är överens.
Alla lag har fått inventera vilka matcher i respektive serie som ska spelas och har nu kommit överens med motståndarlagen.
Nu är Nässjö FF klar med inventering och till helgen börjar äntligen våra ungdomsmatcher att spelas på Skogsvallen.

 

Nässjö FF håller sig löpande uppdaterad av de riktlinjer och rekommendationer som enligt Folkhälsomyndigheten, SVFF och SMFF är viktiga att följa.

 

Enligt Folkhälsomyndigheten kan smittspridningsrisken vara högre om lag från olika delar av landet möts, vilket innebär att matcher och tävlingar som innebär längre resande inte bör genomföras. SvFF:s rekommendation är därför att matcher som innebär resor över distriktsgränser bör undvikas.

Nässjö FF har beslutat att man utgår ifrån att man möter lag inom kommunen och grannkommun. I enstaka fall kan vissa resor till bortaplan innebära att man korsar en kommun och då gäller att det inte är längre än 8 mil och inom Jönköpings län.

 

SvFF:s rekommendation är att distriktet tills vidare visar en mycket stor lyhördhet för de föreningar som vill skjuta upp en barn- och ungdomsmatch p.g.a. att en eller flera spelare uppvisat förkylningssymptom. Med anledning av detta kan matcher komma att ställas in med kort varsel så nu under våren räknas alla matcher som träningsmatcher och inga tabeller redovisas.

 

Inför matcher vill vi att spelare, ledare och föräldrar tänker på följande:

 • Friska spelare är välkomna att delta i träningsmatchen. Det är föräldrars ansvar att säkerställa att man inte skickar iväg en spelare som är sjuk eller på något sätt uppvisar symptom. Kommer en spelare som inte är frisk till samling så ska ledaren skicka hem spelaren.
 • Vid våra hemmamatcher kommer lagen ha tillgång till omklädningsrum för att i första hand kunna fylla på vattenflaskor och ha möjlighet att låsa in väskor och värdesaker under matchen. Med fördel sker ombyte innan och efter match hemma alternativt vid behov på lämpligt sätt i omgångar i omklädningsrummet
 • Det är endast spelare och ledare som vistas inne i byggnaderna. Föräldrar, vänner och bekanta stannar utanför.
 • Dusch sker hemma vid både hemma- och bortamatcher.
 • Till bortamatcher ordnas egen skjuts och man åker endast familjevis - 1 spelare/bil.
 • Vi hälsar inte på våra motståndare innan matchen startar och efter avslutad match tackar vi motståndare med en applåd. Vi använder oss inte av handskakningar.
 • Dela inte vattenflaskor och liknande som kan överföra saliv
 • Vi kommer begränsa antalet åskådare till max 50 personer per match.
  I grunden handlar allt om att så långt det är möjligt förhindra smittspridning – och färre personer närvarande runt en match innebär rimligtvis en lägre risk.
  För att enklare kunna hålla ner antalet åskådare och undvika att våra ledare ställs till svåra gränsdragningar och bedömningar utifrån 50 personer önskar vi att man försöker hålla sig till 1 vuxen per barn och match.
  Vi uppmanar till att man undviker trängsel och sprider ut sig runt planen.
 • Vi måste hjälpas åt att skydda våra äldre och önskar att mor- och farföräldrar inte närvarar på matcherna. Här vädjar vi till att ni pratar och förklarar för mor- och farföräldrar att de måste stanna hemma tills allt lugnat ner sig. Det kommer en tid efter Covid och då är de återigen mer än välkomna upp till Skogsvallen för att heja fram sina barnbarn.

Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera.

Detta är de rekommendationer som gäller nu men utifrån utvecklingen av Covid-19 kan det komma att ändras med kort framförhållning. Nässjö FF följer utvecklingen noggrant och uppdaterar er löpande. Det kommer att krävas mycket av oss alla men tillsammans ska vi reda ut och ta oss igenom denna svåra situation.

Tack för er förståelse!

Har ni frågor på ovan information är ni välkomna att höra av er till mig.

Susanne Palmquist | Ansvarig Sport Ungdom
Nässjö FF
070 - 36 45 792
This is a mailto link

Skribent: Ann Svensson
Epost: Adressen Gömd

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info