Matchnummer: 000087097
Samling:16:00
Tre sköna poäng mot Söderköping
2021-09-05 19:10
Söndagens målskyttar, Anton, Robin, Milos och Alexandar, samt hemmalagets främste, Max Johansson i samråd med SMT.

Nässjö FFs herrar tog en befriande seger mot jumbon Söderköping hemma på Skogsvallen - matchen slutade till sist 5-2 efter 2-2 i paus.

Nässjö FF tog en befriande seger när Söderköping kom på besök under söndagseftermiddagen. Ett spelförande hemmalag tog taktpinnen från början, men sett till antalet chanser så var utdelningen klen, och gästerna fick utöver några kontringar mest ägna sig åt försvarsspel under halvlek ett. En av kontringarna gav gästerna dock ledningen, men kvitteringen till 1-1 kom bara minuter senare. Många trodde nog på ledning för hemmalaget i paus, när starke Simon Andersson gjorde 2-1 i första halvlekens sista minut - men gästerna hann med en kvittering, mer eller mindre på avspark efter målet, och oavgjort visade tavlan i halvtid.

Andra halvlek påminde om första, spelövertag av hemmalaget, och gäster som försökte via kontringar, men Söderköpings försök blev allt mattare efter Nässjös ledningsmål kvarten in i halvlek två. Milos Mladenovic som säkert satte straffen fram till 3-2 tog spänningen från matchen med sitt 4-2 med tjugo minuter kvar. Robin Herbertsson spikade sedan slutresultatet till 5-2, och tre välbehövliga poäng efter en knackig höststart var ett faktum.

Ytterligare detaljer hittar ni i appen Min Fotboll, där Sturesson redovisar med såväl bilder som filmer.

Nu väntar ett uppehåll för herrarna till den 18/9 när Västerviks FF kommer på besök.

Tyvärr föll våra damer i Vaggeryd, där hoppas vi nya tag hemma om två veckor, när Ölmstad kommer på besök den 19/9, dagen efter herrarna.