Matchnummer: 000087001
Samling:15:00
Tungt fall för Nässjö FF i höstpremiären
2021-08-08 19:27

Nässjö FF föll tungt i höstpremiären när Eneby BK kom på besök. Det som skulle bli tre viktiga poäng i jakten på en topplacering slutade med 2-1-förlust, noll poäng och ett tufft läge i tabellmitten.

En halvtimme sent efter ett mäktigt regn- och åskoväder kom en efterlängtad höstpremiär igång, på en tung och blöt matta. Nässjö FF startade matchen med mycket bollinnehav men med i lågt tempo och det var nog gästerna som hade de vassaste lägena i en ganska anonym första halvlek. 0-0 i paus var logiskt och speglade bilden väl.

I andra halvlek kom hemmalaget ut med mer energi än gästerna, och med ett frejdigare kantspel än tidigare kom man runt och kund skapat par halvchanser, men de riktigt vassa chanserna lyste med sin frånvaro. Med 20 minuter kvar tog Eneby ledningen, ett inlägg på backen som förvaltades på bästa sätt. Målet kom inte helt logiskt, då hemmalaget höll i taktpinnen.

NFF flyttade upp reslige Simon Andersson, och ämnade med ett rakare spel skapa farligheter för att nå en kvittering. Med 10 minuter kvar fick just Andersson en bra chans, men direktskottet gick över ribban, men revanschen kom några minuter senare, när densamme gjorde 1-1 på ett distinkt inlägg från inbytte Pontus Göth. Hemmalaget gick för mer, men ett oturligt missförstånd på övertid drog ner ridån över Skogsvallen denna afton, gästernas 1-2 i matchens 94:e minut kom som en örfil, och förlusten var ett faktum.

Mer utförligt rapport finns att läsa på Min Fotboll, där hittar ni ytterligare detaljer. Summerat så konstaterar vi att det finns att jobba med för Nässjö FF, även om det under vissa stunder är bra så finns det detaljer att slipa till.

Nu väntar en tuff tillställning borta mot Torstorp på lördag, där hoppas vi tummarna för tre poäng. Som om inte den tunga förlusten vore nog, fick våra damer inte heller de med sig några poäng denna afton, förlust med 3-2 borta mot Hallby, där hemmalagets segermål kom i matchens slutminuter...

Ingen strålande söndag för Nässjö FFseniorerna, som får slicka såren och ta nya tag till kommande helg.