Matchnummer: 142201096
Samling:16:00
Förlust för damerna mot J-Södra
2021-08-31 17:11

Det blev en tung förlust för damlaget hemma mot J-Södra B. Matchen slutade 2-7(2-3).

Våra tjejer inledde matchen bäst och redan efter 9 minuter snappar Mira upp en boll och ur dålig vinkel lyfter hon in bollen i mål. Tyvärr klarar vi inte att hålla ledningen särskilt länge utan J-södra kvitterar 2 minuter senare. Efter detta följer en jobbig period där vi inte får låna bollen särskilt mycket. Ytterligare ett baklängesmål kommer efter 21 minuter och 1-3 efter en halvtimmes spel. Bara några minuter senare lyckas vi skapa ett anfall som ger oss en frispark i farligt läge. Tuva J skruvar den runt muren och målvakten gör en jätteräddning men Zaga L är först på returen och slår in reduceringen till 2-3. Efter detta höjer vi oss in mot slutet av halvleken och lyckas komma högre i banan tack vare lite längre anfall.

Direkt i inledningen av 2:a halvlek gör J-södra 2-4. Det kändes tungt eftersom vi var med i matchen i slutet av 1:a. Vi möter ett väldigt bollskickligt lag och vi försöker verkligen sätta press på dem men orkar inte riktigt stå emot. Efter ca 1 timmes spel gör de 5-2 och luften går ur oss.

Första halvlek är klart godkänd men i andra är dem helt enkelt bättre än oss. Extra plus till Clara Sjövall som aldrig ger upp, tar och ger smällar för laget. Mira gör återigen en stark och positiv insats men sin enorma energi och spelglädje.

Det är bara att ta nya tag och fokusera på nästa match. På söndag möter vi Waggeryd borta.