Matchnummer: 142303059
Samling:17:30
Total dominans för damerna mot Holsby
2022-08-24 07:14

Nässjö totaldominerade matchen mot Holsby på tisdagkvällen. Efter 0-0 i paus så lossnade det rejält i andra och vinsten skrevs till 5-0

Nässjö ställde upp med ett ungt lag då man hade med tre tjejer födda 07 och en född 08. Men trots den unga åldern så tog man tag i matchen från start och dominerade tillställningen helt och hållet. I första halvlek så skapar men många halvchanser men den sista och avgörande passningen eller för den delen avslutet blir lite tafatta. Man springer offside vid 7-8 tillfällen där man är lite ivriga att komma framåt för fort.

I paus har man uppenbarligen ett bra taktiksnack för det tar inte många minuter innan man gör 1-0 efter ett fint uppspel på vänsterkanten där unga Engla Gustavsson Lund (född 07) rundar backen och sedan sätter bollen vid vänsterstolpen. 4 minuter senare gör Engla sitt andra mål efter att tvillingsyrran Tindra bryter ett uppspel och slår en djupledsboll till Engla som denna gången rundar målvakten i Holsby och kan rulla in den i öppet mål. Tre minuter senare är rollerna ombytta Engla passar Tindra när båda kommer fria efter en fin djupledspassning av Wilma Fredriksson (född 08), Tindra kan enkelt rulla in bollen i öppet mål.

I 73:e minuten så fullbordar Engla sitt hattrick efter att ha lobbat bollen i friläge över utrusande målvakt fint framspelad av Emma. I 84:e minuten så kan Wilma slå in matchens sista mål efter en fin frisparksvariant som ni kan se om ni går in på Min Fotboll appen.

Just Wilma får brödkassen som Nässjö bästa spelare och det var hon väl förtjänt av.  Trots sin unga ålder och debut från start så agerade hon med lugn i sin position som mittback. Hon tog hand om det mesta som Holsby försökte med i mitten och det som kom igenom tog Hanna i målet hand om utan problem. Hon bröt många uppspel och tog med bollen fram och spelade fram till många fina djupledsboller med. Engla med sin målfarlighet är värd en egen brödkasse också, tre mål på en halvlek är grymt bra.