Samling:16:00
Referat: IF Hallby FK - Nässjö FF
Knapp förlust för damlaget i höstpremiären
2021-08-09 16:12

På en sliten och svårspelad konstgräsplan i Jönköping mötte vi Hallby. Siktet var inställt på att inleda hösten med 3 poäng. Efter att spelmässigt dominerat matchen men inte lyckats utnyttja spelövertaget så blir det en knapp förlust med 3-2 och inga poäng in på kontot.

Vi inleder matchen ganska piggt och får igång ett bra passningsspel. Vi skapar inga heta chanser inledningsvis men äger mycket boll. Efter en kvart sticker Hallby upp I ett av sina första anfall och skapar en hörna på det. Tyvärr är vi inte riktigt på tårna och Hallby gör 1-0 efter nick på hörnan. Vi fortsätter äga ganska mycket boll och skapar en del chanser men det där lilla sista som fattas för att det ska bli mål.

Strax innan halvtid lyckas vi få in en kvittering. Det är Elsa som påpassligt plockar upp en målvaktsretur efter ett inlägg från högerkanten. Äntligen gör vi mål och det känns som vi är på gång när vi går till halvtidsvila.

Andra halvlek är ganska lik första där vi fortsätter ha mycket boll och ofta tar oss via bra kombinationer fram till straffområdet. Där får vi inte riktigt till det och det rinner ofta ut i sanden. Hallby har en del omställningar och efter 20 minuter skapar man en frispark. Den lyfts in i straffområdet och efter en nickskarv letar den sig lite turligt in I nätet till 2-1 för Hallby. Kändes ganska orättvist. Efter detta tilltar ovädret och åskan börjar mullra. Vi ökar ändå vår intensitet och jagar en kvittering. Hallby börjar gå på knäna. I 80.e minuten får vi en hörna som stöts ut men som vi slår ett nytt inlägg på. Hetast är planens yngsta spelare Mira som stöter in en kvittering i sin A-lagsdebut. Så himla kul och välförtjänt. Nu är vi riktigt på gång och pressar ner Hallby. Med 10 minuter kvar och när ledningsmålet hänger i luften bryter domaren matchen pga åska. Efter ca 30 min återupptas matchen. Hallby är inledningsvis lite piggare och har en målchans direct. Sen får vi på kort tid 2 spelare skadade. Det blir lite oorganiserat och Hallby lyckas tas igenom till ett friläge som de sätter till 3-2. Det kändes riktigt surt att bli av med alla poängen efter matchavbrottet.

Sett till hela matchen är vi inte tillräckligt heta i sista tredje-delen och lyckas inte få bollarna på mål. Vi släpper även till lite för enkla mål bakåt på fasta situationer. Så det finns lite att jobba med för tjejerna.

Stort plus till Mira Ellbring som i sin A-lagsdebut gör mål och samtidigt bidrar med mycket energi och spelglädje.

Nu väntar Holsby hemma på söndag 15/8 kl 17:00. Då är det 3-poäng som gäller!