Referat: Habo IF - Nässjö FF
Vinst för F16 tjejerna mot Habo på bortaplan
2021-07-01 14:50

Efter en rejält tuff tillställning på Slättens IP kunde Nässjö tjejerna ta med sig tre pinnar hem.

Redan i matchens första minut så tar Nässjö ledningen efter att Alva fått en boll i djupled från Joelle. Hon sätter den säkert vid sidan av målvakten. Habo kvitterar i 19:e minuten på ett friläge. Men redan 4 minuter senare så återtar Nässjö ledningen denna gånge är det Tuva som kommer i ett friläge. Nässjö får flera frilägen då Habo står högt med sin backlinje men utan att sätta press på våra bollhållare. I 32:a minuten så kommer Alva igenom igen i ett friläge och utökar ledningen till 1-3. Nässjös fjärde mål gör återigen Alva, denna gång efter en utspark från Hanna som studsar över Habos backlinje som sedan Alva sprintar ifrån. I paus så är ställningen 1-4 efter att Nässjö verkligen utnyttjat Habos höga försvarslinje.

I andra halvlek så har Nässjö fler frilägen men nu saknas skärpan lite. Matchen blir mer och mer fysisk men våra tjejer biter ifrån riktigt bra. Tre tjejer fördda 07 är med och de kliver inte undan en millimeter i närkamperna. Ronja som central mittfältare gör en fantastisk insats mot motståndare som är betydligt större och kraftigare. Tindra på ytterbacken håller rent på sin kant och Wilma som fick kallas in på matchdagen sliter grymt bra på topp.

Mot slutet så börjar krafterna tryta lite då vi bara har två avbytare med oss och Habo kan reducera två ggr om. Men tjejerna håller undan och tar hem tre välförtjänta poäng.

Alla gör en stålande kämpainsats då det var mer kamp än skönspel. Habo spelade på gränsen till fult och drog tröjorna ganska mycket. Extra plus till 07 tjejerna som sagt samt till Alva som gör hattrick.