SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nässjö FF
Så många som möjligt, så länge som möjligt.
F 07 Truppen

Nya uppdaterade riktlinjer för Covid gällande ungdomslagen 10-19 år i Nässjö FF.
2021-05-27 16:17

Till ungdomsledare och föräldrar

Smålands FF tog beslut den 29/4 att barn och ungdomar födda 2002 eller senare från den 3 maj får spela enstaka matcher. Lokala variationer kan förekomma och för att matchen ska kunna genomföras gäller att båda lagen är överens. Maximalt en match per serie/lag och vecka får spelas, under förutsättning att matchen genomförs lokalt – inom 10 mil och inom Smålands gränser.

Nedan följer i korta drag vad som gäller med träning och matcher för Nässjö FF.
Mycket av informationen är tagen utifrån SmFF rekommendationer som Nässjö FF står bakom.

 Spelare 10-15 år får träna och får från den 8/5 spela enstaka matcher utomhus utifrån ovan riktlinjer. Samtliga matcher fram till sommaren kommer att spelas som träningsmatcher och inga tabeller kommer redovisas. Matcherna utgår från redan tidigare inplanerade seriematcher och genomförs endast om båda lagen är överens. Vi kommer visa en mycket stor lyhördhet för de föreningar som vill ställa in en match p.g.a. att en eller flera spelare uppvisat symptom.

 Spelare 16-19 år får genomföra träning utomhus. Vi inväntar besked kring möjligheten att starta seriespel som planerat 22-23 maj. Om det inte bedöms som möjligt kommer serierna genomföras med höstens omgångar som underlag för tabell. Till dess tillåts enstaka träningsmatcher utomhus förutsatt att ovan riktlinjer kan följas. För 16 år och uppåt ska sedan tidigare inplanerade seriematcher inte användas som träningsmatcher

 Den som är sjuk, även med milda symtom, deltar inte alls på träning eller match, utan stannar hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under en pågående träning avbyter man omedelbart träningen och går hem.

 Vid bekräftad Covid-19 ska det dessutom ha gått minst sju dygn med symtomfrihet innan återgång till fysisk aktivitet, i syfte att minimera smittrisk och minska risken för hjärtmuskelinflammation. Bekräftades spelaren med Covid inom 48 timmar efter avslutad träning kan övriga spelare fortsätta träna. Man ska vara extra uppmärksam och försiktig och man stanna hemma vid minsta symptom. Detta är avstämt med Nässjös kommuns smittskydd och internationella informationsnummer för Covid.

 Aktiviteterna kan behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning och aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk

 Vid resor till och från match ska endast symtomfria personer resa. Vi reser med förnuft och vi undviker onödig trängsel och närkontakt i bilarna.
Nässjö FF rekommendation är att man åker max 4 personer/bil men det är alltid chauffören som bestämmer om det är okej med samkörning eller om man endast vill köra på familjemedlemmar.

 Vi kommer inte ha tillgång till omklädningsrum på Skogsvallen utan dusch och ombyte sker hemma, så även vid kortare bortamatcher. OM dusch är nödvändigt att ske på plats vid ex längre resor, är det av stor vikt att trängsel undviks

 Vi hälsar inte på våra motståndare innan matchen startar och efter avslutad match tackar vi motståndare med en applåd. Vi använder oss inte av handskakningar.

 Dela inte vattenflaskor och liknande som kan överföra saliv

 Ingen publik/föräldrar är tillåtna på träning eller match.
De 8 personer som är tillåtna avvaras till resande lags föräldrar.


Nässjö FF håller sig löpande uppdaterad av de riktlinjer och rekommendationer som enligt Folkhälsomyndigheten, SVFF och SMFF är viktiga att följa.

Alla måste vara införstådda med att läget kan skifta snabbt – nya beslut från myndigheter kan komma, situationen kan både förvärras och förbättras. Dessa rekommendationer och riktlinjer kan därför behöva uppdateras (i princip bör man utgå från att detta kommer att hända). Om så sker kommer Nässjö FF meddela alla berörda på snabbast möjliga vis.

Tack för er förståelse!
Har ni frågor på ovan information är ni välkomna att höra av er till mig.

Susanne Palmquist / Ansvarig Sport Ungdom Nässjö FF
070 - 36 45 792
sussi.palmquist@telia.com

 
Huvudsponsor
Våra sponsorer