Matchnummer: 000087049
Samling:13:00
Gött med en derbyseger i premiären!
2021-06-07 07:11

Ago Omerovic, nyförvärv från J-Södras ungomdsveksamhet, bidrog med två mål när Nässjö FF på lördagen besegrade Stensjöns IF med 4-1, efter 2-0 i paus.

Det var spänd förväntan hos hemmalaget när serien drog igång hemma på Skogsvallen, med derby direkt när grannen Stensjöns IF kom på besök. "En match där det gäller att hålla sig kall, för serien är lång", sa Peter Jonsson från Sport Herr innan matchen, men det är klart, det är lättare att säga än att agera därefter när motståndarna är nykomlingarna och grannarna Stensjöns IF. Dock fick NFF den start men önskade när ett av nyförvärven, Ago Omerovic med Eksjö fotboll som moderklubb dunkade dit 1-0 efter bara fem minuter, framspelad av Tim Karlsson.

Matchen präglades av stort bollinnehav, men bortalagets omställningar visste  man var giftiga, och hemmalaget agerade vaksamt i försvaret trots spelövertaget. 2-0 kom efter 20 minuter, och återigen stod Omerovic för målet, och det fanns nog en och annan på Skogsvallen med NFF-känslor som kunde andas ut, om än för stunden. Första halvlek innehöll inte särskilt många mer chanser än målen, 2-0 i paus kändes rättvist.

Halvlek två var det gästerna som kom ut med bäst energi, och första kvarten i densamma var det de vitklädda som stod för bollinnehavet. Mitt i den pressen passade Nässjös anfallare Milos Mladenovic på att sticka upp i en kontring, och blev fälld i straffområdet - med straff som följd. Mladenovic visade inga fog för myten "den som blir fälld skall inte lägga straffen", utan med en liten paus i ansatsen lurade han gästernas målvakt till att gå åt ett håll - då var det öppet i andra hörnet förstås...  Där kom matchen av sig, men den fick ny energi när Stensjön reducerade med kvarten kvar - men bara minuter efter det drog Antonio Crnoja på sig sitt andra gula kort, och därmed var matchen avgjord.

Med en man mer kunde Nässjö FF:s Tim Karlsson sätta spiken i kistan med ett distansskott, därmed var hemmasegern säkrad.

En riktigt utförlig rapport hittar ni i appen Min Fotboll, där Sturesson med ord målar bilden av hur matchen gestaltade sig.

Tre sköna poäng för hemmalaget, precis den start man önskat sig. Nästa helg väntar ett tufft möte med Adas United, ett lag som skall vara skickaligt och där det gäller att ta med de goda bitarna från Stensjönmatchen.