Matchnummer: 000087061
Samling:13:00
Seger i svettig hemmamatch
2021-06-20 12:46
Robin Dahl, nybliven innehavare av Princess Brödkasse ( som bäste hemmaspelare ) efter segern mot Grebo IK.

Nässjö FF tog tre svettiga poäng på ett soldränkt Skogsvallen när Grebo IK kom på besök under lördagen.

3-0 skrevs siffrorna till, efter 1-0 i paus. Milos Mladenovic inledde målskyttet i första halvleks sista spark, men hemmalaget kunde haft ledningen tidigare än så, då det var hemmalaget för nästan hela slanten i första halvlek. Samme Milos kunde själv gjort mål efter bara någon minut, men nu dröjde det till sista minuten av halvlek ett.

Nässjö FF fortsatte att spela frejdigt efter paus, även om gästerna nu försökte skapa något mer konstruktivt de gånger de hade bollen - men antingen var hemmalagets försvar tätt eller stod Joel i målet på rätt plats och kunde ingripa utan problem.

När så Mladenovic skarvade in 2-0 med halvtimmen kvar kändes saken ganska klar, det skulle bli tre viktiga poäng för våra blåa killar.

Värmen tog ut sin rätt och coach Hult nyttjade samtliga fem byten, varav ett gav frukt omgående. Inbytte Tim Karlsson hittade lånet Anton Strandberg som med första bolltouchen kunde raka in 3-0, en härlig start för Strandberg i den blå tröjan.

Samtliga aktörer i hemmalaget förtjänar beröm denna heta dag, men ytterbackarna Elliot Wik och Robin Dahl visade gång på annan prov på en löpvilja som gjort vilken friidrottare som helst avundsjuk. Det går givetvis inte ignorera Milos två mål - han har en nästa otäck "gubben-i-lådan-förmåga" att dyka upp och göra mål när man nästan glömt bort honom. En tvättäkta målskytt med andra ord...

Hur som helst, segern idag bäddar för en tidig seriefinal på onsdag, när erkänt starka klassiska Sleipner kommer på besök.

Notera den något udda matchstarten, 19.50 (!) , allt för att ge så många som möjligt chansen att se matchen efter Sveriges match mot Polen som startar 18.00.

Som sagt, ni hinner, Alla till Vallen på onsdag (23/6) - SERIEFINAL  kl.19.50, vi ses!