Matchnummer: 140981007
Samling:11:00
Seger på ett fruset Skogsvallen i premiären
2022-02-12 15:00
Olle Lövdahl och Pontus Göth, samt straffexekutorn Milos Mladenovic till höger, målskyttar mot IF Haga

Nässjö FFs herrar tog en välförtjänt seger i första träningsmatchen mot IF Haga under lördagen. 3-0 skrevs segern till efter 1-0 i halvtid.

Ett isigt Skogsvallen med en stark kall vind, ja förutsättningarna var kanske inte de allra bästa när herrarna spelade sin första träningsmatch under lördagen. Dock värmde hemmalagets spel stundom, när man visade prov på ett snabbt passningsspel och frejdiga löpningar, detta i kombination med ett högt aggressivt försvarsspel som satte gästerna i trångmål allt som oftast. Nässjö FF kom till spel med 20 spelare, alla utom mittbacken "Momo" Sheik och kantlöpande  Pontus Göth spelade endast en halvlek. Första halvleks uppställning präglades av ung euforisk entusiasm, pigga ben och en god löpvilja, lika trevligt var halvlek två, om än med en något mer erfaren uppställning, lite olikheter gick att skåda de bägge elvorna emellan.
- Vi vill ha en hög och aggressiv press, och med ett vettigt underlag kommer vi kunna få upp tempot ytterligare, menar tränare Kjetil Johansen efter matchen, som underlaget till trots var nöjd med insatsen. - Vi gör mycket bra, många vill vara med och bidra, kul att se, fortsätter Kjetil, samtidigt som han berömmer de unga lirarna i matchen. - Riktigt kul att se unga killarna ta för sig, se bara unge Emin Lager på mittfältet, riktigt bra idag, menar Kjetil, innan han promenerar mot Skogsvallsläktarens inre betydligt varmare utrymmen.

Om en vecka är det dags igen, då blir det nog ett något tuffare motstånd, då Huskvarna FF kommer på besök. Vi hoppas på ett gynnsammare väder då, och hälsar alla välkomna åter, tiden är den samma,  12.00 är det som gäller.