Matchnummer: 000087013
Samling:13:00
Blytung bortaseger i Norrköping
2022-04-23 17:50
Almström höll tätt bakåt - Milos och Danne målade, segerkonceptet för NFF under lördagens match mot Adas

Nässjö FF tog tre viktiga poäng i bortamatchen mot Adas, segern skrevs till sist till 2-1 efter mållöst i paus.

Dan Danneman och Milos Mladenovic hette målskyttarna när herrarna tog en tung seger borta mot Adas på lördagen. Hemmalaget började bäst, men Nässjöförsvaret och Isac i målet frejdade målet från påhälsning, och efter hand var det NFF som hade övertaget spelmässigt. Pausen summerat var det ändock ganska rättvist med oavgjort, lagen bytte såväl chanser som bollinnehav flitigt i första halvlek.

Andra halvlek var det så NFF som tog tag i taktpinnen, och ledningsmålet kom ganska logiskt, när Milos Mladenovic med en klack var först på bollen vid en hörna. Minuter senare var det Dan Danneman, som stötte in en retur till 2-0, men hemmalaget ville inte ge sig utan kamp, och med några minuter kvar var det giftige anfallaren Paul Chamoun som dundrade in reduceringen, men närmare än så kom inte Östgötarna.

I slutsekunderna hade Adas en boll inne, men det var avblåst i momentet tidigare för ojustheter, men det något sena och kanske inte helt tydliga beskedet från domartrion fick upp temperaturen på och bredvid plan. Dock renderade det inte i annat än två röda kort för hemmalaget, bland annat nyss nämnde Chamoun, medans NFF höll sig lugna och kunde kamma in 3 härliga pinnar.

Viktigt tre pinnar

En riktigt bra laginsats, men kul att Milos fick göra mål, menar tränare Kjetil, som även hyllar Robin Herbertsson för sitt slit på mitten. - Tufft och jobbigt att komma hit, här får man inget gratis, och det kommer bli jobbigt för lag som ska hit, fortsätter en nöjd tränare på en raspig telefonledning. - Tre sköna poäng, nu blir det grillat, avslutar Kjetil, och vi gratulerar till ett gott dagsverke.

Nästa helg spelar herrarna hemma när man tar emot Linköping City på söndagen kl 14, men det råder viss osäkerhet om matchen spelas på konstgräs eller på C-plan, beslut fattas i veckan.

Men, redan imorgon kan man se på härlig underhållning när damerna har premiär hemma på konstgräset klockan 12.00, missa inte det!