Matchnummer: 142201070
Samling:16:00
Tung förlust i hemmapremiären
2021-07-05 14:42

En tung förlust för damerna i helgens hemmapremiär mot Tranås/Torpa B. Vi är tyvärr inte där när matchen startar och ligger under med 0-4 innan det gått 15 minuter. Vi reser oss i 2:a och har 4-4 men orkar inte i slutet och får stryk med 4-6.

Den dåliga inledningen kan till viss del skyllas på den energiförlust spelare och ledare fick när man kom upp till Skogsvallens A-plan och den varken var klippt eller linjerad, skandal! Vi fick lägga ut koner för att matchen skulle kunna genomföras.

I matchens första anfall blir Tilda Dahlström helt frispelad men avslutet tar i ribbans underkant. Efter det så bara exploderar det åt fel håll. Det känns som Tranås/Torpa gör mål så fort de har bollen. Efter 15 minuter står det 0-4 i baken och vi är helt vilse i allt vi gör. Vi sticker upp i en snabb omställning och Dahlis reducerar till 1-4 men det är fortfarande mer eller mindre panik i vårt spel. Vi har inget eget spel och slår bara iväg bollen när vi får tag på den. Vi gör lite byten och sakta men säkert stoppar vi blödningen och jämnar ut spelet. Efter en halvtimme spelar vi oss fram till ett friläge för Delila efter ett fint anfall. Avslutet går tät utanför vänster stolpe. Resten av halvleken är ganska jämn men Tranås har ganska bra kontroll på oss

Första halvan av andra halvlek plockar vi verkligen fram blåstället och jobbar tillsammans som ett lag. Efter 10 min får vi ett rent viljemål av Tuva Jonsson. Hon trycker in reduceringen till 2-4 med 2 motståndare hängandes på ryggen. Detta tänder laget och vi känner att vi kan gå ikapp och vända detta! 3-4 kommer 14 minuter senare efter en längre press på Tranås. Det är åter Dahlis som sätter ett skott utifrån. Nästan direkt efter avspark pressar vi tillbaks Tranås/Torpa och ett bakåtpass stannar i det långa gräset som Tuva snappar upp. Hon hinner upp den i ganska dålig vinkel men är väldigt kylig i värmen och rullar in den i bottre hörnet til 4-4!! Sen känns det lite som att vi blir lite nöjda samtidigt som vi är rejält trötta efter upphämtningen till 4-4. Vi tappar initiativet och Tranås tar tillbaka matchen lite grann. 4 min från slutet gör de 4-5 lite slumpmässigt efter 50/50 duell på planen har de flytet och får ett friläge. Luften går ur oss och de gör även 4-6 i matchens sista spark.

Andra halvlek vinner vi och det tar vi med oss,  första glömmer vi. Som lag måste vi jobba på att höja vår lägstanivå. Det kommer alltid perioder när man spelar dåligt och då måste vi kunna bli bättre på att hålla ihop det och inte låta det rinna iväg. Trots förlusten fanns det många glädjeämnen. Vi har 2 stycken 2-målsskyttar i Dahlis och Tuva J som förtjänar beröm. Brödkassen och priset som matchens lirare i hemmalaget gick till talangfulla Angnes Larsson. I sin riktiga A-lagsdebut gör hon en kanoninsats som mittback. Hon tar för sig i duellspelet och uppträder med ett lugn som gör att man kan tro att hon spelat flera år i seniorsammanhang. Riktigt kul att se! Nu är det sommaruppehåll och nästa match blir mot Hallby borta 8 augusti.